Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2015 - Anul XX, nr. 263 (6075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7456 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filatelie

Marca poştală „Crăciun 2015”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi suntem în luna lui Brumar, Romfilatelia a emis deja, cu câteva zile în urmă, o marcă poştală dedicată sărbătorii Crăciunului.

 

Marca poştală, cu valoarea nominală de 1,00 leu, este ilustrată cu o icoană realizată de pictorul Gheorghe Tattarescu, icoană care prezintă momentul Naşterii lui Iisus şi face parte din patrimoniul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea.
Datată din secolul al XIX-lea, icoana Naşterii lui Iisus, realizată de Gheorghe Tattarescu, se impune prin simţul măsurii, prin claritatea compoziţiei, prin măiestria şi fineţea desenului, prin coloritul sobru şi expresia de demnitate a personajelor.

Realizată în tehnica picturii în ulei, icoana este încadrată cu un chenar auriu, iar în partea dreaptă sunt prezentaţi Iosif şi Maica Domnului cu pruncul Iisus. Fundalul închis accentuează strălucirea culorilor roşu, galben, albastru şi alb din chipurile şi veşmintele personajelor.
Elementele filatelice ale emisiunii „Crăciun 2015” includ, alături de timbrul tematic, un plic „prima zi” şi un întreg poştal, dar şi două produse speciale, toate fiind realizate în manieră grafică şi artistică deosebită.
Albumul filatelic este realizat într-un tiraj de 425 de exemplare şi este echipat cu blocul de două timbre dantelate cu elemente grafice de folio aur pe manşeta acestuia şi plicul „prima zi”, având ştampila imprimată clar cu folio aur.

Produsul filatelic (timbru de argint „Crăciun 2015” în casetă) este un produs exclusiv, concept Romfilatelia, realizat într-un tiraj limitat de 425 exemplare. Timbrul din argint este o replică a mărcii poştale şi este inserat într-o casetă specială. Pe capacul interior al casetei este poziţionat carnetul filatelic, care conţine blocul de două timbre (timbru dantelat şi timbru nedantelat) al emisiunii şi certificatul de autenticitate.
Ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, minicoala de 8 timbre, blocul de 2 timbre dantelate (în album filatelic) şi blocul de 2 timbre (în produs filatelic).
Începând de vineri, 6 noiembrie, emisiunea filatelică „Crăciun 2015” se poate procura din magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marca poştală „Crăciun 2015”.
 Vizualizări articol: 988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marca poştală „Crăciun 2015”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte boiereşti De pe vremea când cuhniile boiereşti nu mai pridideau să ofere mesenilor ospeţe opulente nu ne-au rămas numai reţete de plăcinte şi dulceţuri complicate, care ar îngrozi nutriţioniştii de azi, ci şi unele deserturi simple, naturale şi... Citeşte