Pentru a marca 135 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României (BNR), Romfilatelia dedică acestui moment aniversar o emisiune de mărci poştale, reliefând astfel importanţa uneia dintre cele mai vechi instituţii ale statului român.
Cele două mărci poştale ale emisiunii reproduc imaginea bancnotei de 20 de lei, emisă la data de 28 februarie 1881 şi aflată în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României, împreună cu portretele celor doi semnatari.
Astfel, timbrul cu valoarea nominală de 3,30 de lei îl înfăţişează pe Ion I. Câmpineanu, primul guvernator al BNR, în timp ce timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei prezintă reversul bancnotei şi imaginea lui Emil Costinescu, primul director al Serviciului Fabricării şi Contabilităţii Biletelor din cadrul BNR, pe care l-a condus timp de 16 ani.
Plicul „prima zi” şi trei forme de machetare completează emisiunea filatelică: coala de 20 de timbre, minicoala de patru timbre cu manşetă ilustrată şi blocul de două timbre, ultimele două elemente filatelice prezentând o caracteristică distinctă - sigla BNR, vizibilă doar în lumină ultraviolet.
În premieră filatelică, produsul special al emisiunii - albumul filatelic - prezintă un element grafic inedit: imprimarea faţă-verso pe hârtie cretată a imaginii bancnotei emise în 1881, reprezentând manşeta blocului special al emisiunii.
Albumul filatelic este realizat într-un tiraj limitat de 265 de exemplare, fiind echipat cu blocul special (care prezintă elemente grafice în folio aur şi cerneală vizibilă în ultraviolet) şi cu plicul „prima zi”, având ştampila aplicată în clar în folio aur.
Începând cu data de 29 septembrie, elementele emisiunii filatelice pot fi achiziţionate din magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.