Comunitatea armeană suceveană l-a omagiat duminică pe avocatul Grigore Găină (1910 – 1987), unul dintre preşedinţii de facto ai armenilor din Suceava.
Dacă în luna august, când s-a lansat cartea „Şcoala Privată Naţională Armeană din Suceava”, comunitatea locală l-a comemorat, la împlinirea a 160 de ani de la naştere, pe Christea Hagi (1855 - 1928), „unul dintre cei mai de seamă membri ai comunităţii armene din Bucovina”, duminică, după oficierea slujbei creştine la Biserica „Sf. Cruce”, în localul fostei Şcoli Armeneşti a fost omagiat avocatul Grigore Găină.
Corina Derla a prezentat o proiecţie power-point cu fotografii şi documente puse la dispoziţie de dr. Ioan Costea, finul avocatului Grigore Găină şi al soţiei acestuia, Elisabeta.
Prin prezentarea documentelor (certificatul de botez, carnetul de student la Facultatea de Drept din Bucureşti, diploma de avocat în Baroul Bucureşti, ordinul de lăsare la vatră din anul 1932, buletinul de identitate emis de Biroul Populaţiei din Cernăuţi, certificatul de căsătorie cu Elisabeta Bacinschi, dar şi permisul de vânătoare sau carnetul de membru al Crucii Roşii) şi istorisirea unor întâmplări a fost conturată biografia lui Grigore Găină.
Intervenţiile făcute de dr. Ioan Costea şi pr. paroh Torkom Mandalian au adus completări preţioase (Grigore Găină a avut o relaţie apropiată cu mareşalul Antonescu, a frecventat Şcoala Superioară de Război şi a fost decorat cu ordinul Coroana României, dar, după schimbarea regimului, a fost arestat şi condamnat, iar soţia sa a fost evacuată din casă).
Grigore şi Elisabeta Găină, care îşi dorm somnul de veci în cimitirul din preajma Capelei Pruncul, au fost evocaţi cu emoţie de pr. paroh Torkom Mandalian, ai cărui bunici şi părinţi se regăsesc împreună cu aceştia în câteva fotografii păstrate în arhiva familiei.
Omagierea lui Grigore Găină constituie o dovadă de preţuire, dar şi un gest pios de aducere aminte faţă de un membru marcant al comunităţii armene sucevene.