În Muzeul Satului Bucovinean se deschide sâmbătă şi intră în circuitul de vizitare, cu prilejul manifestărilor circumscrise „Nopţii Muzeelor”, Casa Rădăşeni.
Muzeul Satului Bucovinean, care a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004, are un patrimoniu de 53 de obiective de arhitectură şi tehnică populară, grupate în două zone. Organizat în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean pune în valoare patrimoniul arhitectonic de factură populară din Ţara de Sus. Cel mai tânăr dintre muzeele în aer liber ale României s-a înfiripat în deceniul al VIII-lea al secolului trecut, când satul bucovinean dispunea de nenumărate monumente de arhitectură populară, şi a prins contur după 1990, când noi gospodării şi instalaţii tehnice populare au fost transferate, reconstruite şi deschise publicului vizitator.
Sectorul aflat în apropierea Cetăţii de Scaun este amenajat pentru vizitare şi cuprinde 30 de obiective dintre cele mai diverse: case tradiţionale din lemn, anexe gospodăreşti, instalaţii tehnice populare, ateliere meşteşugăreşti, construcţii comunitare, din diferite zone etnografice (Vama, Vicov, Straja, Marginea, Cacica, Şaru Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Roşu, Volovăţ, Vicovu de Jos, Straja, Ostra, Rădăşeni, Moldoviţa, Dorna Candrenilor, Mănăstirea Humorului, Holohoşca, Bilca, Pârteştii de Jos, Satu Mare, Sfântu Ilie, Moldoviţa).