Pe scena suceveană a Casei de Cultură a Sindicatelor va avea loc marţi, 5 mai, şi miercuri, 6 mai, de la orele 10.00 şi 11.30, spectacolul „Legenda Cetăţii Neamţului”, susţinut de actori de la Teatrul „Vasilache” Botoşani. „Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de regizorul Marius Rogojinschi. Scenografia îi aparţine lui Mihai Pastramagiu, iar aranjamentul muzical este realizat de Constantin Panaite. Din distribuţie fac parte actorii: Mihaela Ştempel, Ibica Leonte, Anamaria Chelaru, Marius Rusu, Florin Iftode, Claudiu Gălăţeanu, Cristinel Onofrei. Regizorul Marius Rogojinschi a spus că "Legenda este cunoscută şi sub titlul <Sobieski şi românii> şi aduce un elogiu eroismului şi devotamentului unui grup mic de plăieşi ce a înfruntat cu vitejie câteva zile armata regelui Sobieski, apărând Cetatea Neamţului”. Preţul unui bilet este 12 lei.
În zilele de 13 şi 14 mai, de la ora 18.00, pe scena suceveană va avea loc spectacolul „Clubul Etichetelor”, susţinut de Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani. Organizatorii spun că „indiferent de cine eşti şi ce vrei să faci cu viaţa ta, dacă eşti puşti mare, puşti mic, puşti în devenire sau fost puşti, că ai primit vreodată o etichetă sau ai etichetat pe cineva, dacă ai o viaţă mai mult sau mai puţin bună sau ai sau nu mulţi prieteni, spectacolul acesta este pentru tine şi trebuie neapărat să-l vezi”.
Cinci puşti de liceu, total diferiţi, care nu se cunosc între ei, sunt nevoiţi să petreacă o zi întreagă împreună în camera de detenţie, fără telefoane mobile, fără Facebook, selfie-uri sau Candy Crush. „Clubul etichetelor” este un spectacol care se mulează pe fiecare spectator, indiferent de vârstă. Adaptarea spectacolului este realizată de Ilinca Anamaria Prisacariu după John Hughes. Distribuţia: geniul - Alexandra Vicol, prinţesa - Anca Pascu, sportivul - Alexandru Dobynciuc, nebunul - Vlad Volf, ciudata - Alexandra Acalfoae, profu - Bogdan Horga, femeia de serviciu - Daniela Carmen Bucataru,
Regia: Lenus Teodora Moraru, scenografia - Gelu Risca, coregrafia - Victoria Bucun. Preţul unui bilet este 20 de lei (10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari). Biletele se pot procura de la difuzorii din şcoli şi de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.