Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2015 - Anul XX, nr. 93 (5905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7456 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea de mărci poştale „Faună ocrotită din rezervaţiile româneşti - Pelicani”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării, Romfilatelia readuce în prim plan bogăţia patrimoniului natural al României, prin introducerea în circulaţie a unei emisiuni de mărci poştale dedicată speciilor de pelicani din ţara noastră, ca parte a unei tematici mai largi privind fauna ocrotită din rezervaţiile româneşti.

 

Cele cinci mărci poştale ale emisiunii sunt ilustrate cu ambele specii de pelicani din Delta Dunării, Pelicanul comun (Pelecanus onocrotalus) şi Pelicanul creţ (Pelecanus crispus), păsări declarate monumente ale naturii, strict protejate de Convenţia de la Berna privind Conservarea Vieţii Sălbatice şi a Habitatelor Naturale.

Pe timbrele cu valorile nominale de 3,60 lei, respectiv 8,10 lei este reprezentat Pelicanul comun (Pelecanus onocrotalus), specie europeană de talie mare, păsări ce cuibăresc în colonii în România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Georgia, Ucraina şi Rusia (în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării efectivele speciei sunt estimate la 3.560-4.160 de perechi cuibăritoare).

Pe timbrele cu valorile nominale de 5,00 lei, respectiv 9,10 lei, precum şi pe timbrul coliţei cu valoarea nominală de 9,10 lei, este reprezentat Pelicanul creţ (Pelecanus crispus), una din cele mai rare specii (în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării există un efectiv de aproximativ 550 de perechi cuibăritoare).

Emisiunea este completată cu un plic „prima zi” şi un set de patru cărţi maxime, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă, blocul de 4 timbre + 2 viniete (în album filatelic) şi coliţa dantelată.
Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 260 de exemplare şi echipat cu blocul de patru timbre al emisiunii şi plicul „prima zi”, având ştampila aplicată în clar în folio aur.

Începând cu data de 10 aprilie 2015, emisiunea de mărci poştale „Faună ocrotită din rezervaţiile româneşti - Pelicani” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea de mărci poştale „Faună ocrotită din rezervaţiile româneşti - Pelicani”.
 Vizualizări articol: 2053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Emisiunea de mărci poştale „Faună ocrotită din rezervaţiile româneşti - Pelicani”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șalăul meu Curăță șalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvălește-l în făină, apoi așaza-l într-o tavă sau într-o cratiță și toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si pătrunjel tocat.Într-o cratiță pui una sau două... Citeşte