Ziua de 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu, a fost marcată la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți printr-o diversitate de activități, desfășurate în cadrul fiecărui colectiv de elevi. Copiii au recitat și au ascultat versuri eminesciene atât în română, cât și în engleză, germană sau franceză, au cântat pe versurile poetului, au desenat inspirați de poeziile sale sau au pus în scenă fragmente din creaţia poetului Au fost organizate miniateliere de creație în care gândurile pline de emoție și visurile inocente de copii s-au așternut, unul câte unul, pe foile albe, asemenea unei pulberi de stele.
Manifestările prilejuite de ziua de naştere a lui Mihai Eminescu și de Ziua Culturii Naţionale s-au încheiat cu programul de muzică şi poezie „Dor de Eminescu”, la care au participat deopotrivă elevi și profesori ai școlii. Acesta a debutat cu o prezentare succintă a importanței poetului pentru cultura română şi cea universală, realizată de profesoara Emilia Mitric, care a subliniat ideea că alegerea zilei de naștere a celui numit de Constantin Noica „omul deplin al culturii românești” confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, că Eminescu rămâne steaua călăuzitoare a neamului său, continuând să-l vegheze peste veacuri.
Activitatea care a urmat s-a dorit a fi una interactivă, elevii fiind solicitaţi să intervină spontan în desfășurarea ei. Directorul școlii, profesorul Petru Nicuță, a remarcat opera vastă, originală, lirică, eroică, fantastică, cosmogonică și didactică, prin mii de pagini de poezie, proză, proiecte dramatice, traduceri, prelucrări și adaptări, care dovedesc că Eminescu a fost o personalitate foarte puternică, cu o inteligență ieșită din comun și o voință uriașă de a stăpâni multe domenii. Momentul cel mai așteptat a fost cel în care micii învățăcei, copleșiți de emoție uneori, dezinvolți alteori, au citit sau au recitat din creațiile proprii, având parte de aplauze generoase din partea celor prezenți.