La Iulius Mall Suceava a avut loc săptămâna trecută vernisajul expoziţiei de pictură cu genericul „Interferenţe cromatice”, realizată de artiştii plastici suceveni Leonard Adrian Melisch şi Mihai Varzari.
Expoziţia, organizată de Iulius Mall Suceava în parteneriat cu Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina şi Alianţa „Pro Bucovina”, etalează 31 de lucrări de pictură (peisaj, compoziţie, portret).
Lucrările conturează universul real şi imaginar al celor doi expozanţi
Leonard Adrian Melisch şi Mihai Varzari, care nu sunt la prima expoziţie realizată împreună, sunt membri TAG („Tonitza Art Group”), cu rezultate remarcabile şi premii obţinute la concursuri judeţene şi naţionale.
Lucrările cu titluri ca „Bărci vechi”, „Aşteptare”, „Dimineţi în ceaţă”, „Mesteceni la Stupca”, „Annabel”, „Ailse”, „Repaos” sau „Best friends” (Mihai Varzari) şi „Peisaj de vară la Bogata”, „Toamnă la Ilişeşti”, „Iarna în Bucovina”, „Spre Sadova”, „Apus îngheţat”, „Girezi”, „Nadir latent” (Leonard Adrian Melisch) conturează universul real şi imaginar al celor doi expozanţi.
Aşa cum a remarcat la vernisaj artistul plastic Mihai Pânzaru PIM, Mihai Varzari se remarcă printr-un „desen pur de grafician”, în timp ce Leonard Adrian Melisch este „un pictor năvalnic, dezlănţuit”, care preferă pasta consistentă de culoare.
„Un creator de mari iluzii” şi „un pictor pastoral, un creator de atmosferă”
Doi artişti, aşa cum a spus prof. Roman Istrati, care sunt „tehnicieni desăvârşiţi” în formulele lor de expresie plastică, „un creator de mari iluzii, care ar putea fi un foarte bun grafician de publicitate”, după cum a accentuat artistul plastic Constantin Ungureanu BOX referindu-se la Mihai Varzari, şi „un pictor pastoral, un liric, un creator de atmosferă”, aşa cum l-a catalogat el pe Leonard Adrian Melisch.
Şi dacă la final Leonard Adrian Melisch a spus că expoziţia, care prezintă evoluţia lui artistică de până acum, îl stimulează să se up-gradeze, Mihai Varzari a declarat că aprecierile şi comentariile de la vernisaj îl fac să se simtă obligat să realizeze şi o expoziţie de grafică.
Expoziţia cu genericul „Interferenţe cromatice” poate fi vizionată până pe data de 2 decembrie a.c.