Sculptorul Toader Ignătescu, cioplitorul de măşti şi lighioane bizare cărora le descoperă chipul şi corpul în trunchiuri de arbori şi rădăcini noduroase, artistul care se inspiră din lumea basmului şi a snoavei (care s-a afirmat şi s-a impus ca primul sculptor satiric din Bucovina) este autorul Trofeului de Tenis „Monitorul de Suceava”.
Toader Ignătescu, care anul trecut s-a aflat printre cei care au fost onoraţi în cadrul celei de-a II-a ediţii a Galei „Top 10 suceveni”, pentru că este iniţiatorul şi principalul organizator al Taberei Meşterilor Populari de la Păltinoasa (tabără ajunsă la cea de-a X-a ediţie, realizată cu fonduri exclusiv private), a conceput trofeul în maniera-i umoristică binecunoscută.
Elementul esenţial în jurul căruia trebuia să se contureze compoziţia sculpturală era o veche şi obosită rachetă de tenis, deformată de umezeală, pusă la dispoziţia artistului de către organizatorii competiţiei.
Cu umor şi ingeniozitate, Toader Ignătescu a profilat un personaj (un jucător de tenis) din materialul oferit de natură, pe care, prin prelucrare şi completare, l-a adus la forma dorită.
Până la momentul de glorie al decernării, Trofeul de Tenis „Monitorul de Suceava” a avut un moment de glorie trecătoare, fiind prezentat în premieră publicului la vernisajul expoziţiei Taberei Internaţionale de Pictură „Bucovina - trecut, prezent şi viitor”, care a avut loc în prima zi de Brumărel, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava.