Forumul German Suceava, Muzeul Bucovinei, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională „EduMax” și Centrul de Arhitectură și Cultură Urbană „Uzina de Apă” Suceava, cu susținerea IFA (Institutul de Relații cu Străinătatea) Stuttgart, organizează, în intervalul 12-15 iunie a.c., cea de-a II-a ediţie a Festivalului literar bilingv germano-român „LECTORA”.
În perioada de desfăşurare a festivalului, tinerii creatori vor intra în contact cu scriitori notorii, atât din ţară cât şi din străinătate, se vor cunoaște între ei şi vor participa la sesiuni de lectură, workshop-uri şi concursuri de creație literară pentru elevi. În acest an, șase scriitori renumiţi vor onora cu prezenţa lor festivalul. Este vorba de Cătălin Dorian Florescu, Radu Aldulescu, Lucian Dan Teodorovici, Emilian Galaicu-Păun, Michael Astner şi Ştefan Manasia. Acestora li se vor alătura istoricii Daniel Hrenciuc şi Florin Pintescu, precum şi scriitoarea şi memorialista Taţiana Vlad Guga.
Implicat în desfăşurarea festivalului este şi Cenaclul literar „Zidul de hârtie”, alcătuit din scriitori experimentați, cu volume publicate, adunați în jurul lui Florin Dan Prodan, autori racordați la cele mai noi curente din artă și literatură, experimentatori ai unor forme emoționale neconvenționale.
Alte participări vizează Cenaclul germanofon „Stafette” din Timișoara, o pepinieră de scriitori pentru literatură de limba germană din România, şi Cenaclul „Săgetătorul”, de la Colegiul Național „Petru Rareș”, condus de prof. Gheorghe Cîrstian, cenaclu din care fac parte elevi care au obţinut rezultate deosebite la concursuri literare, unii dintre ei fiind membri ai redacției revistei de atitudine culturală „Alecart”. Muzica va fi asigurată de Ovidiu Şvarţ şi trupa Onix, iar momentelor literare li se vor alătura expoziţii de artă plastică şi momente muzicale susţinute de elevi ai Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava.