Cătălina Orşivschi, membră a Academiei de Umor „Păstorel” din Iaşi şi a Cenaclului „Nectarie” din comuna Vama, judeţul Suceava, a fost distinsă, la cea de-a XVIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău, care s-a desfăşurat în întervalul 3-6 aprilie, cu Premiul Asociaţiei Uniunilor de Creaţie din Republica Moldova, pentru cărţile de versuri pentru copii ,,Glasul copilăriei” şi ,,Alfabetul”.
Salonul, care este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Republica Moldova, având ca organizatori un buchet de instituţii între care se află Secţia Naţională a Republicii Moldova a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret, precum şi ministerele Culturii şi Educaţiei din Republica Moldova, are rolul de a susţine editarea şi difuzarea cărţii pentru copii şi tineri, promovarea cărţii şi sprijinirea celor care contribuie la crearea şi editarea publicaţiilor pentru copii.
La ediţia din acest an au participat edituri de carte pentru copii şi tineret din Republica Moldova, România, dar şi din Rusia, China, Franţa şi Germania.
La deschiderea oficială a Salonului au fost prezente personalităţi marcante din Republica Moldova - soţia preşedintelui republicii, Margareta Timofti, consilierul prim-ministrului, Leonid Bujor, viceministrul Culturii, Gheorghe Postică, viceministrul Educaţiei, Liliana Onofrei, directorul Institutului Cultural Român, acad. Valeriu Matei, academicienii Mihai Cimpoi şi Nicolae Dabija, precum şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.
Juriul, alcătuit din personalităţi culturale (între care s-au aflat Claudia Balaban, directorul general al Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” şi Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova), a acordat, ca şi la ediţiile anterioare, premii pe secţiuni, iar Premiul Asociaţiei Uniunilor de Creaţie din Republica Moldova i-a fost atribuit scriitoarei vămene Cătălina Orşivschi.