Artistul plastic Lucian Mînecan a deschis sâmbătă, în ziua închinată Femeii, la Apropo Cafe, locaţia care l-a consacrat ca grafician în arealul artistic sucevean, prima sa expoziţie de pictură.
Lucian Mînecan se prezintă, la acest început de anotimp al primenirii, „în noua ipostază de pictor”
Expoziţia, prezentată într-un spaţiu neconvenţional, dar care se dovedeşte receptiv şi deschis experimentelor creative (Lucian Mînecan poate fi considerat ca fiind „omul casei”, întrucât a fost protagonistul unor evenimente organizate în acest local, precedentul fiind Art & Fashion show, o manifestare inedită în peisajul monden al Sucevei, în care artistul a avut-o ca parteneră pe designerul vestimentar Ioana Iacob) a reunit 15 lucrări, necircumscrise unei tematici sau unei viziuni unitare, prezentate însă într-un discurs vizual menit să evidenţieze postura de pictor a tânărului, care s-a remarcat, până acum, ca grafician.
De fapt, aşa cum au spus cei care au comentat evenimentul, Doru George Pascal şi Mihai Pânzaru PIM (nu întâmplător doi graficieni, dar în acelaşi timp realizatori de emisiuni la două posturi de televiziune locale), Lucian Mînecan se prezintă, la acest început de anotimp al primenirii, „în noua ipostază de pictor”.
„Graficianul ştie să controleze suprafeţele, punctele de fugă şi ştie să armonizeze cromatic lucrările”
Lucrările, etalate pe şevalete, la intrare, dar şi pe unul dintre pereţii localului, se supun genurilor peisaj citadin, portret, natură statică - flori.
Sunt, aşa cum a spus Mihai Pânzaru PIM, „ca nişte triluri” specifice anotimpului, „trilurilor” picturale ale artistului alăturându-li-se cele sonore ale tenorului sucevean Sorin Ursan Delaclit, care a fost invitatul special al manifestării.
Cu mărturisirea că în Lucian Mînecan se vede pe sine în anii de juneţe („dar cu rezultate mult mai palpabile decât aveam eu la vârsta lui”), Mihai Pânzaru PIM a subliniat că „un grafician va putea întotdeauna să facă şi pictură”, pentru că - iar exemplul îl oferă pe deplin cazul de faţă - „graficianul ştie să controleze suprafeţele, punctele de fugă şi ştie să armonizeze cromatic lucrările”.
Contrapunctate muzical de Sorin Ursan Delaclit, „trilurile” picturale ale lui Lucian Mînecan au constituit „buchetul” cromatic al unei seri dedicate Femeii.
Lucian Mînecan intră în arena vieţii artistice sucevene ca un concurent bine antrenat, înzestrat cu toate calităţile pentru a obţine un loc pe podium la competiţiile de gen.