Publicaţia „In Memoriam” (Nr. 68, februarie 2014) „revistă de opinie şi renaştere moral spirituală” (fondată la Suceava, în anul 1996), care-şi cinsteşte numeroşii ctitori (şi adaugă ctitori noi) pe pagina 2, revistă care are un colectiv de redacţie alcătuit din pr. Viorel Ioan Vârlan, poeta Carmen Veronica Steiciuc, dr. Ioan Ieţcu, pr. Theodor Damian, prof. Adrian Popovici, Elena Daniela Vârlan şi Gherhard Onesciuc, ne propune spre lectură texte diverse şi interesante.
Fie că este vorba despre Simpozionul cu tema „Valori naţionale cuprinse în creaţia mitropolitului Bartolomeu Anania”, sau despre scrisoarea lui Dan Puric către Consiliul Naţional al Audiovizualului, despre textul semnat de Maria Diana Popescu provocat de un articol apărut într-un cotidian din Montpellier, sau suntem informaţi care este stadiului lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, materialele ne aduc în atenţie activităţi, preocupări şi atitudini cotidiene.
Revista consemnează care au fost „Veştile bune ale anului 2013”, rezervă o pagină conturării portretului preotului Laurenţiu Milici de către fiica acestuia, prof. Enachi Livia-Corina („Tatăl meu la 90 de ani”), prezintă - sub semnătura prof. univ. dr. Mihai Iacobescu - un medalion dedicat părintelui Mircea Vlad (1923 - 1984) şi ne oferă un documentar de călătorie prin „<Munţii> sfinţi ai Ierusalimului şi Israelului”, scris de dr. Mihai C.M. Ardeleanu.
Aflăm totodată, din scurte texte de informare, că în Israel a fost descoperită o colecţie de documente care i-au aparţinut lui Heinrich Himmler, că tot în Israel s-a descoperit o biserică bizantină veche de 1.500 de ani, că Papa Francisc i-a adresat rabinului de Buenos Aires o scrisoare în care spune că „oroarea Holocaustului este o ruşine pentru omenire” şi ni se aduce la cunoştinţă faptul că „Parlamentul belgian a aprobat legea care permite eutanasierea copiilor”.
Am lăsat la urmă ceea ce revista prezintă pe prima pagină, dar şi pe încă două din interior, şi anume programul-cadru pentru realizarea proiectului care vizează declararea anului 2014, de către Patriarhia Română, ca Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni.
Revista poate fi vizualizată şi pe noua pagină web
(www.ziarulinmemoriam.ro).