Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 172 (5379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filatelie

Piese din patrimoniul numismatic al Băncii Naţionale a României pe mărci poştale româneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patrimoniul numismatic al Băncii Naţionale a României (BNR) a devenit subiect pentru o emisiune de mărci poştale româneşti.

 

Emisiunea filatelică este alcătuită din patru mărci poştale

Intitulată sugestiv „Colecţia numismatică a Băncii Naţionale a României - Monede româneşti din aur”, emisiunea filatelică este alcătuită din patru mărci poştale care prezintă piese cu valoarea nominală de 20 de lei (un pol), emise între anii 1870-1939, fie pentru a asigura necesarul de monedă de circulaţie, fie pentru a marca anumite evenimente importante, cum ar fi aniversarea a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I (1906), încoronarea de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand (1922) sau centenarul naşterii Regelui Carol I (1939).

Timbrul cu valoarea nominală de 3,30 de lei prezintă moneda din aur de 20 de lei emisă în anul 1870, un veritabil simbol al istoriei României, întrucât emisiunea, care a fost bătută înainte de obţinerea independenţei statale, avea pe avers, în ciuda împotrivirii Imperiului Otoman, efigia lui Carol I.

Marca poştală cu valoarea nominală de 4,30 de lei este ilustrată cu moneda din aur de 20 de lei emisă în anul 1906, cu ocazia aniversării a 40 de ani de domnie a regelui Carol I, monedă care face parte dintr-o emisiune monetară jubiliară alcătuită din şapte piese, dintre care cele de 1 leu şi 5 lei sunt din argint, iar cele de 12½ lei, 20, 25, 50 şi 100 de lei sunt din aur.

Timbrul cu valoarea nominală de de 4,50 de lei prezintă imaginea monedei din aur de 20 de lei emisă în anul 1928, monedă dedicată aniversării a cinci ani de la încoronarea, la Alba Iulia, a Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria.

Marca poştală cu valoarea nominală de 8,10 lei este ilustrată cu moneda din aur de 20 de lei emisă în anul 1939, care a fost dedicată centenarului naşterii Regelui Carol I, cu toate că portretul acestuia nu apare pe monedă.

 

Emisiunea de mărci poştale poate fi achiziţionată începând din 26 iulie

Alături de cele patru timbre, emisiunea mai conţine şi un plic „prima zi”, iar ca forme de paginare s-au folosit coliţa dantelată (care cuprinde cele patru timbre), minicoala de şase timbre + şase viniete şi coala de 28 de timbre.

Produsul special al acestei emisiuni este un album filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 400 de exemplare, echipat cu coliţa emisiunii cu elemente grafice in folio aur şi un plic cu ştampila „prima zi” aplicată în clar in folio aur, numerotat de la 001 la 400.

Emisiunea de mărci poştale „Colecţia numismatică a Băncii Naţionale a României - Monede româneşti din aur” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară începând cu ziua de vineri, 26 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piese din patrimoniul numismatic al Băncii Naţionale a României pe mărci poştale româneşti.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piese din patrimoniul numismatic al Băncii Naţionale a României pe mărci poştale româneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei