La Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava s-a deschis miercuri expoziţia de grafică şi pictură cu genericul „Avem un singur Pământ”.
O explozie de formă şi culoare care a cotropit interiorul muzeului
Expoziţia, realizată de elevii claselor I, a III-a, a IV-a şi a VIII-a de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, coordonaţi de prof. Raluca Schipor, etalează circa 170 de lucrări executate în tehnici diferite, având ca temă planeta Pământ, cu multiple şi interesante focalizări asupra diversităţii vieţii, a formelor de relief, a anotimpurilor, a ecosistemelor şi a necesităţii exploatării echilibrate a resurselor naturale.
„O expoziţie extrem de amplă”, aşa cum a remarcat prof. Raluca Schipor, expoziţie care se află la cea de-a doua ediţie şi care este posibilă datorită parteneriatului existent între colegiul de artă sucevean şi Muzeul Bucovinei.
O explozie de formă şi culoare care a cotropit interiorul muzeului, un carusel cromatic în care se succed lucrări realizate în tuş şi acuarelă, culori acrylice sau de ulei, imagini care alătură colţuri de natură, flori şi copaci, vieţuitoare de diferite specii, peisaje rurale şi urbane, culturi şi civilizaţii, activităţi umane diverse, portrete, chipuri de sfinţi şi scene religioase.
Copiii au fost felicitaţi pentru talent, ingeniozitate şi pentru curajul de a expune
Copiii, care au venit însoţiţi de părinţi şi bunici, au fost felicitaţi pentru talentul şi ingeniozitatea de care au dat dovadă, dar şi pentru curajul de a expune, întrucât, aşa cum a subliniat prof. Raluca Schipor, pe simeze se află lucrări realizate de copii de 6-7 ani, care expun alături de „veterani” din clasa a VIII-a.
Prof. Cecilia Derviş s-a referit apoi la tematica expoziţiei, la mesajul ecologic şi la faptul că fiecare lucrare este unică în felul ei.
Manifestarea a cuprins şi un microrecital muzical susţinut de elevi ai claselor a IX-a şi a X-a, microrecital care s-a desfăşurat în sala multimedia a muzeului.