Banca Naţională a României (BNR) a pus în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 4 martie, o monedă din argint dedicată aniversării a 300 de ani de la începerea construcţiei Mănăstirii Antim din Bucureşti.
Moneda din argint, cu greutatea de 31,103 grame, are valoarea nominală de 10 lei
Moneda din argint, cu greutatea de 31,103 grame, prezintă pe avers câteva detalii din arhitectura bisericii mănăstirii Antim (un fragment din frontonul cu cruce şi rozeta), stema României, valoarea nominală de 10 lei, anul de emisiune 2013 şi inscripţia în arc de cerc „România”.
Reversul monedei redă imaginea bisericii mănăstirii Antim din Bucureşti, portretul ctitorului Antim Ivireanul, anul începerii construcţiei 1713 şi inscripţiile în arc de cerc „Mănăstirea Antim”, „Bucureşti” şi „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.
Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului şi casierului central ai BNR.
Tirajul emisiuni numismatice este de 500 de exemplare
Tirajul emisiuni numismatice dedicate aniversării a 300 de ani de la începerea construcţiei Mănăstirii Antim din Bucureşti este de 500 de exemplare.
Preţul de vânzare (exclusiv TVA) pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 370 lei/buc.
Monedele din argint au putere circulatorie pe teritoriul României, iar punerea lor în circulaţie, în scop numismatic, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.