Continuând seria emisiunilor filatelice dedicate valorilor arhitecturale româneşti, Romfilatelia a introdus în circulaţie, din data de 22 februarie a.c., emisiunea aniversară de mărci poştale intitulată „Ateneul Român - 125 de ani de la inaugurare”.
Două timbre, o coliţă dantelată, un plic „prima zi” şi două cărţi poştale maxime
Edificiu simbol al capitalei României, Ateneul Român, construit între anii 1886-1888 după planurile arhitectului francez Albert Galleron, ajutat de arhitectul român Constantin Băicoianu, şi finalizat sub coordonarea altor cunoscuţi arhitecţi români, între care s-au aflat Grigore Cerchez, Constantin Olănescu, Ion Mincu şi Ion Grigore Cantacuzino, impresionează prin împletirea armonioasă a elementelor constructiv-decorative.
Emisiunea aniversară de mărci poştale dedicată Ateneului Român este alcătuită din două timbre, cu valorile nominale de 5,00 lei şi 9,10 lei, o coliţă dantelată, un plic „prima zi” şi două cărţi poştale maxime.
Emisiunea poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară
Tipărite în sistem offset în patru culori pe hârtie cromo-gumată, cele două mărci poştale, emise într-un tiraj de 49.000 de exemplare (din care 11.000 în coli de 20 de timbre şi 31.000 în minicoli de 10 timbre), cărora li se adaugă 7.000 de coliţe dantelate, au fost machetate de graficianul Mihai Vămăşescu.
Au fost realizate totodată 300 de FDC-uri (plicuri echipate cu timbrele emisiunii, numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi”) şi 250 de seturi (două imagini) de cărţi poştale maxime.
Începând cu ziua de vineri, emisiunea de mărci poştale „Ateneul Român - 125 de ani de la inaugurare” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.