Sala de festivităţi de la parterul Muzeului de Istorie din municipiul Suceava a găzduit vineri evenimentul lansării volumului de versuri „Poem pentru Ulrike”, semnat de poetul sucevean Florin Dan Prodan.
Organizată de Cenaclul „Zidul de Hârtie”, manifestarea, care s-a desfăşurat într-o atmosferă de cenaclu, fără ritualul obişnuit al unei lansări, i-a readus pe câţiva dintre cenacliştii suceveni în faţa publicului, într-o susţinere fraternă a unui poet care începe să lasă urme în arealul liricii contemporane.
O lansare de carte cu pase de lectură între membrii cenaclului, între care s-a aflat, desigur, şi autorul, o încercare timidă, aş spune, de poetry performance, în care scurtele citări din carte s-au combinat cu lirica lectorilor, o lansare de carte nonconformistă pe care cenacliştii şi-o doreau la un moment dat încheiată, dar nu se încheia.
Cât despre Ulrike, cea pentru care Florin Dan Prodan a scris poemul care s-a insinuat ca titlu al volumului, am aflat că este o poetă din Germania cu care autorul a schimbat câteva replici, replici care s-au convertit într-un ciclu de poeme care s-a circumscris acestei cărţi.
Cea de-a treia carte editată de Cenaclul „Zidul de Hârtie” (prima fiind cea semnată de mentorul cenacliştilor, poetul Sorin Vieru - ”Poeme unghiulare” - apărută postum, iar cea de-a doua o antologie de versuri a membrilor cenaclului) îl recomandă pe Florin Dan Prodan ca un poet matur pentru care, ca să-l citez, „viaţa trece încet prin staţie”, dar cu rost creator.