Romfilatelia a pus în circulaţie începând cu data de 1 septembrie a.c. emisiunea filatelică „Fiare de călcat (II) - Colecţii româneşti”.
Emisiune realizată cu prilejul celui de-al 14-lea Congres Internaţional al Colecţionarilor de Fiare de Călcat
Emisiunea, care vine în completarea primei serii (care a cuprins cinci mărci poştale şi o coliţă dantelată şi care a fost pusă în circulaţie în luna februarie), este alcătuită din şase timbre, cu valori nominale cuprinse între 0,8 lei şi 14,5 lei, precum şi o coliţă nedantelată.
În acest an, oraşul Sinaia găzduieşte în premieră în ţara noastră, în perioada 1 - 3 septembrie, cel de-al 14-lea Congres Internaţional al Colecţionarilor de Fiare de Călcat.
Cu această ocazie, Romfilatelia a emis emisiunea filatelică „Fiare de călcat” (I şi II), care vizează piese din colecţiile româneşti.
Mărcile poştale din emisiunea „Fiare de călcat (II)” sunt ilustrate cu exemplare din perioade diferite produse în Belgia, Birmania (Uniunea Myanmar), Italia şi Elveţia.
O varietate de modele în funcţie de mecanismul de funcţionare şi de utilizare
Cunoscând o varietate de modele în funcţie de mecanismul de funcţionare sau de utilizarea acestora (pentru uz industrial, casnic, general ori pentru voiaj), fiarele de călcat au suferit de-a lungul timpului o serie de transformări de la fiarele de călcat care utilizau cărbuni, până la cele electrice şi cele cu aburi.
Cum gusturile, obiceiurile de consum şi necesităţile consumatorilor au evoluat în timp, şi formele fiarelor de călcat au fost modificate, de la cele care imitau păsări, animale sau nave, până la forme estetice moderne, care pun accentul pe uşurinţa utilizării, pe consumul de energie electrică şi pe fiabilitate.
Tirajul total al emisiunii este de 2.758.000 timbre
Mărcile poştale, machetate de Ioan Chirescu, sunt tipărite în sistem offset în patru culori pe hârtie cromo-gumată şi sunt paginate în coli de 28 de timbre, şi minicoli de opt timbre plus vinietă.
Tirajul total al emisiunii este de 2.758.000 timbre (din care 2.646.700 în coli de 28 de timbre, şi 100.800 în minicoli de opt timbre plus vinietă).
Acestora li se adaugă 7.800 de coliţe nedantelate şi 3.500 de produse filatelice speciale.
Au fost realizate un plic de corespondenţă format DL având imprimat timbrul emisiunii cu valoarea de 1 leu, 900 de seturi FDC (două plicuri) din care 400 de seturi echipate cu timbrele emisiunii numerotate cu negru şi obliterate cu ştampila “prima zi”, şi 500 seturi speciale echipate cu timbrele emisiunii având ataşate viniete tematice numerotate cu roşu şi obliterate.