Târgul meşteşugarilor, una dintre manifestările de tradiţie ale Zilelor Humorului, a reunit în acest an, aşa cum ne-a spus meşterul cioplitor Florin Cramariuc, starostele Asociaţiei Meşterilor Populari din Bucovina, un număr de 42 de meşteşugari şi artizani din mai multe judeţe ale ţării (Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Suceava, Vaslui...).
„Meşteri şi meşteşugari autentici sută la sută”, aşa cum ne-a asigurat el, îndemnându-ne să vizităm târgul şi să achiziţionăm produsele care...ne fac cu ochiul.
Şi au „clipit” către noi, pentru că se aflau pentru prima oară la târgul de la Gura Humorului, produsele meşteşugăreşti ale vasluianului Dan Horgan.
Restaurator de obiecte de artă din lemn, Dan Horgan, care din anul 1990 realizează astfel de lucruri, a poposit la Gura Humorului între Târgul de meşteri de la Galaţi şi Tabăra de creaţie de la Muzeul Naţional „Dimitrie Gusti” (unde va picta icoane pe sticlă).
Dan Horgan, care este totodată redactor prezentator al emisiunii „Să redăm tradiţia”, de la Est 1 TV din Bârlad, şi coordonator al cercurilor de creaţie tradiţională de la Liceul „Eminescu” şi de la Cercul Militar din Bârlad, a poposit la Gura Humorului etalând pe masă şi pe standul din Parcul central măşti cioplite din lemn de castan, tei sau plop, icoane de vatră din lemn de fag şi stejar (din scândură veche de 53 de ani), icoane pictate pe sticlă şi ouă măiestru potcovite .
În apropierea lui, scânteind în lumina soarelui, se aflau expuse cazanele, ceaunele, tigăile şi carafele din aramă şi alamă ale lui Nicolae Căldărar din comuna Brateiu, judeţul Sibiu, care, abia sosit, ne-a chemat să-l vedem în zilele următoare, când va fi îmbrăcat cu portul specific al etniei pe care o reprezintă.