City Gallery,din incinta Shopping City Suceava, a găzduit sâmbătă evenimentul lansării volumului ”Iubirea care vindecă”, cea de-a doua carte semnată de psihologul Gigi Ghinea.
„Un eveniment special”
Gigi (Georgeta) Ghinea, aflată într-un turneu de promovare şi lansare a cărţii sale, turneu care a demarat la data de 31 mai a.c. la Braşov şi a continuat prin oraşele Cluj, Dej, Târgu-Mureş, Constanţa, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Bacău, Iaşi, a poposit sâmbătă la Suceava, unde a avut o întâlnire cu cititorii, o întâlnire mărturisitoare în care, în lipsa divanului freudian, autoarea (cu formare psihanalitică şi un master de psihoterapie analitica jungiană) s-a dezvăluitcu sinceritate, şi-a expus opiniile şi s-a lăsat analizată de public.
Prezentat de Cezar Căilean, de la Alexandria Librării, ca fiind „un eveniment special”, întâlnirea cu Gigi Ghinea, motivată de lansarea volumului ”Iubirea care vindecă”, a reuşit, la final de săptămână şi la moment de vârf de caniculă, să concentreze în perimetrul galeriei, care etalează expoziţia cu lucrările absolvenţilor promoţiei 2012 a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, un public interesat şi receptiv la propunerile de vindecare spirituală în manieră existenţialistă.
Sub semnul naturaleţii şi al sincerei bucurii de a dărui
Cu o prezentare asigurată de cuplul Liviu-Dorin şi Gabriela Clement,care au descifrat partitura scrisă în cheia iubirii a cărţii (prezentare care a determinat-o pe autoare să le mulţumească celor doi, cu precădere psihologului Gabriela Clement, pentru „sufletul bun şi lumina interioară” şi pentru „analiza excepţională a textului”), evenimentul a stat sub semnul naturaleţii şi al sincerei bucurii de a dărui a autoarei.
Dacă Liviu-Dorin Clement, vorbind despre iubire („subiect banal, dar totodată major”), a căutat o definiţie a acesteia, trecând (la moment potrivit în calendar) prin capitolul 13 al Epistolei I către corinteni a Sf. Apostol Pavel („Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte” sau „Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul”, „Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr”...), Gabriela Clement, care s-a aplecat asupra textului cărţii,a pus accentul pe „fiecare experienţă de viaţă, care îşi pune amprenta asupra procesului de dezvoltare a personalităţii noastre”.
A încercat să-şi găseascăpropria cale de vindecare spirituală
Emoţionată de prezentare, Gigi Ghinea, care s-a referit şi la primul volum (”Cum m-am vindecat de nefericire”) a mărturisit că a încercat să-şi găsească propria cale de vindecare spirituală.
“În acest proces de vindecare - a spus ea - fiecare dintre noi îşi poate descoperi, mai întâi, toate fricile inconştiente, cele care ne menţin într-o închisoare a minţii şi care se manifestă în afara noastră în diverse forme. Sintetizând, pe scurt, atunci când se teme, omul simte nevoia să se apere sau să atace, iar acest proces dezvoltă în ego-ul individului dorinţa de control a realităţii”.
“Iubirea care m-a vindecat - a precizat Gigi Ghinea - a fost sentimentul care s-a revelat în mine nu doar în dialogurile cu sinele meu autentic, cu Dumnezeul interior, dar mai ales, în comunicarea cu ceilalţi oameni. Ceilalţi au fost sursa care a confirmat iubirea despre care vorbesc în această carte, pentru că, doar împărtăşită, iubirea are un sens”.
„Am ajuns în mine însumi şi acolo am găsit cea mai fascinantă lume”
Dacă despre stilul în care-şi scrie cărţile Gigi Ghinea a accentuat că „este cel pe care oamenii l-au aşteptat” (lucru care, aşa cum a spus ea, i-a adus mai mulţi clienţi la cabinetul privat de psiholog), procesul realizării acestei cărţi a decurs firesc, mulţi prieteni şi cunoscuţi fiindu-i aproape şi sprijinind-o în acest demers. „Şi cartea - a subliniat ea - ca produs este iubire!”.
Având pe fundal o prezentare power point (proiecţie în care autoarea apare cu primul volum în mână, sau cu căţelul în braţe în bibliotecă), întâlnirea cu cititorii a continuat cu o invitaţie la dialog, moment interactiv în care din public s-au adresat întrebări (despre dragostea maternă, sau dacă s-a gândit să scrie o carte despre relaţia ei cu Dumnezeu...), iar Gigi Ghinea a oferit răspunsuri. Şi, la final, după ce autoarea, vorbind despre căutările existenţiale, a mărturisit că „acum trei ani am ajuns în mine însumi şi acolo am găsit cea mai fascinantă lume”, cei care au achiziţionat cartea s-au aşezat la rând pentru a primi autografe .