Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 7 iun 2012 - Anul XVII, nr. 130 (5035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lansare de carte

„I. L. Caragiale. Fatalitatea ironică”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava are loc astăzi, la ora 11:00, în Amfiteatrul Rectoratului (Corpul E), lansarea volumului „I. L. Caragiale. Fatalitatea ironică”, de Mircea A. Diaconu.

Cartea, care a fost lansată cu câteva zile în urmă la cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care s-a desfăşurat la Complexul Romexpo din Capitală, unde s-a plasat în topul vânzărilor Editurii „Cartea Românească” (situându-se după „Arhivele de la Monte Negro”, de Octavian Soviany, „Eroticon. Tratat despre ficţiunea amoroasă”, de Mihaela Ursa, „Medgidia, oraşul de apoi”, de Cristian Teodorescu, şi „Sindromul de panică în oraşul luminilor”, de Matei Vişniec), va fi prezentată de universitarii suceveni Mariana Boca şi Daniel Petroşel.

Mircea A. Diaconu, care „cu subtilitate hermeneutică, dar şi cu o atitudine destins-ludică îl (re)interpretează pe Caragiale în cheia unui existenţialism combinat ingenios cu viziunea şi cu strategiile textualiste”, găseşte, aşa cum remarcă Alexandru Călinescu, „semnificaţii nebănuite în texte puţin cunoscute şi practic niciodată comentate până acum”.

Editura „Cartea Românească” ne propune în Anul Caragiale, în Colecţia de Critică şi Istorie Literară, o carte în care „exegetul devoalează structura labirintică a universului caragialian, pe care îl percepe ca fiind construit aproape exclusiv <din cuvinte> şi a cărui iluzorie <înşurubare în real> ar denunţa, de fapt, fatalitatea unui transcendent vid. O fatalitate prin excelenţă ironică”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „I. L. Caragiale. Fatalitatea ironică”.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„I. L. Caragiale. Fatalitatea ironică”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei