miercuri, 29 feb 2012 - Anul XVII, nr. 49 (4954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj şi premiere

Expoziţia celei de-a V-a ediţii a Concursului Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Istorie din municipiul Suceava s-a deschis luni expoziţia care prezintă lucrările celei de-a V-a ediţii a Concursului Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu”, vernisaj în cadrul căruia a avut loc şi festivitatea de premiere.

 

41 de concurenţi, din 16 judeţe din ţară, cu un număr total de 60 de lucrări

Concursul Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu”, manifestare organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Şcoala de Arte “Ion Irimescu”, circumscrisă Centrului Cultural „Bucovina”, are ca scop afirmarea şi promovarea valorilor autentice din creaţia plastică a cursanţilor şcolilor populare de arte din ţară.
La ediţia din acest an, care a acoperit doar două secţiuni, pictură şi grafică (nu au existat participanţi la secţiunea sculptură, motiv pentru care organizatorii au decis redistribuirea sumelor alocate pentru premii celor două secţiuni care au avut concurenţi), au participat, aşa cum a precizat prof. Petre Horvat, directorul Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava,  41 de concurenţi, din 16 judeţe din ţară, cu un număr total de 60 de lucrări.

 

„Adevărata valoare nu ţine cont de vârstă”

După salutul de bun venit rostit de vicepreşedintele CJ Suceava Vasile Ilie (care a subliniat faptul că evenimentul se petrece în ziua în care se împlinesc 109 ani de la naşterea maestrului Ion Irimescu) şi convingerea mărturisită a directorului general al Centrului Cultural „Bucovina”, prof. Sever Dumitrache, că, peste ani, „câţiva dintre participanţii acestei ediţii se vor regăsi pe simezele galeriilor de prestigiu din ţară şi din străinătate”, artista plastică Raluca Schipor, membră a juriului, a dat citire numelor laureaţilor.
Nume între care, aşa cum a remarcat, în aceeaşi calitate de membră a juriului, prof. Camelia Rusu Sadovei (care a subliniat faptul că „adevărata valoare nu ţine cont de vârstă”), se află câţiva concurenţi care au fost premiaţi şi la ediţiile precedente.

 

Premii la secţiunea Pictură

Juriul, al cărui preşedinte a fost criticul de artă ieşean Valentin Ciucă, a acordat şi anul acesta zece premii, Premiile I, II, III şi câte două Premii speciale pentru fiecare secţiune.
Astfel, la secţiunea Pictură, Premiul I a fost atribuit unei concurente în vârstă de doar 12 ani, Teodora Gavriluţ, din Cluj-Napoca, pentru lucrarea intitulată „Clujul vechi”.
Premiile II şi III au fost acordate unor gălăţence, Adriana Moţoc, pentru lucrarea „Nud”, şi Veronica Miron, pentru lucrarea „Speranţa”. Au primit Premii speciale la secţiunea Pictură suceveanul Carmel Georgescu (laureat al ediţiei de anul trecut), pentru lucrarea „Peisaj”, şi concurentul din Focşani, Valeriu Năstase, pentru lucrarea intitulată „Casă la Poiana Negri”.
Un premiu aparte pentru pictură (care se alătură celor zece premii acordate de organizatori), oferit de Asociaţia Regională de Educaţie a Adulţilor Suceava (AREAS), i-a fost conferit jurnalistei Liliana Bujdei, din Suceava, cursantă în anul II la Şcoala de Arte „Ion Irimescu”, clasa prof. Dumitru Rusu.

 

Premii la secţiunea Grafică

La secţiunea Grafică, juriul a decis ca Premiul I să răsplătească lucrarea „Iarnă la Vrâncioaia”, a focşăneanului Laurenţiu Nistor, premiile II şi III fiind acordate botoşăneanului Ion Zaiţ (laureat şi al ediţiei de anul trecut), pentru linogravura policromă intitulată „Crizanteme”, şi sibiencei Alina Banciu, pentru lucrarea „Lumi înlănţuite”.
Cu Premii speciale au fost recompensaţi Marina Mihaela David, din Brăila, pentru lucrarea „Triptic”, şi Yvette Dobrai, din Oradea, pentru lucrarea intitulată „Urme de viscol”.
Toţi concurenţii au primit „Diplome de participare” din partea organizatorilor, diplome care li s-au înmânat personal sau urmează să le fie trimise prin serviciul poştal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia celei de-a V-a ediţii a Concursului Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Expoziţia celei de-a V-a ediţii a Concursului Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu”3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei