Manifestarea organizată joi la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în cadrul căreia au fost lansate cărţile “Bătălia bucovineană pentru Eminescu”, “Puţinătăţi. Petecuţe de viaţă” şi “Efigii în filigran - Intersectări cordiale”, a avut parte de un recital susţinut de muzicienii suceveni Vasile Purice şi Lucian Curelariu şi de actriţa brăileană Corina Georgiana Borş.
In memoriam Iuliu Merca
Dacă Vasile Purice a susţinut un recital in memoriam Iuliu Merca (alături de care a cântat în formaţia „Semnal M”, între anii 1986 - 1988) şi le-a reamintit sucevenilor melodiile de la sfârşitul anilor ’70 din repertoriul formaţiei „Pegas”, Lucian Curelariu, solistul trupei de rock alternativ „Rava”, a stârnit aplauzele publicului participant cu acordurile marca Mircea Baniciu, dar şi cu cele ale propriilor sale compoziţii.
Cu un acompaniament delicat, Vasile Purice s-a alăturat mai junelui său confrate, alcătuind împreună un duet armonic şi fratern, fraternitate remarcată de scriitorul Ion Drăguşanul, organizatorul şi moderatorul manifestării, ca fiind întâlnită cu precădere în lumea artistică muzicală, spre deosebire de tagma scriitoricească, pe care ţâfna şi orgoliile o divid şi o dezmembrează.
„O încredinţare de mesaj de la o generaţie la alta”
Recitalul celor doi a fost, aşa cum a subliniat Ion Drăguşanul, ca „o încredinţare de mesaj de la o generaţie la alta”, o transmitere de ştafetă de la un muzician matur şi experimentat, către un muzician tânăr aflat în plină perioadă de afirmare.
Întrucât una dintre cărţile lansate era închinată memoriei lui Mihai Eminescu, proaspăta absolventă a Facultăţii de Teatru din Iaşi, brăileanca Corina Georgiana Borş (despre care am aflat că se va numi în curând...Curelariu), actriţă la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, a prezentat, într-un monolog emoţionant, câteva fragmente din epistolele Veronicăi Micle către Mihai Eminescu.