Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a organizat luni, în Sala „Dom Polski” din municipiul Suceava, o seară culturală de întâmpinare a
sărbătorii Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
O nouă izbândă editorială a pr. prof. Justinian A. Cojocar
Manifestarea, organizată cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a cuprins un concert de colinde susţinut de coruri şi grupuri corale, un scurt recital instrumental, precum şi lansarea volumului
“Părintele Nicolae Pentelescu - O viaţă închinată slujirii lui Dumnezeu şi oamenilor”, o nouă izbândă editorială a pr. prof. Justinian A. Cojocar, fondatorul şi preşedintele Asociaţiei Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”.
Ca o prefaţă la carte, seara de la Sala „Dom Polski” (care s-a dovedit neîncăpătoare pentru public) a început cu frumoasele colinde cântate de Cvartetul „Cantabile ”, al profesorilor de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.
Pr. Nicolae Pentelescu - 30 de ani la altarul Bisericii Sfântul Dumitru
A urmat apoi lansarea volumului închinat părintelui Nicolae Pentelescu (1906 - 1994), care a slujit vreme de 30 de ani la altarul Bisericii Sfântul Dumitru din Suceava, biserică la care slujeşte cu evlavie şi pr. Justinian A. Cojocar.
La lansarea cărţii au participat Despina Codreanu, fiica părintelui Nicolae Pentelescu, dr. Anca Petcu, nepoata acestuia, şi ing. Radu - Dumitru Codreanu, nepotul părintelui.
Autorul cărţii, pr. Justinian Cojocar, a evocat personalitatea lui Nicolae Pentelescu, pe care l-a cunoscut, l-a admirat şi l-a preţuit pentru activitatea pastoral-misionară, culturală, muzicală şi administrativă pe care a desfăşurat-o, activitate pe care a prezentat-o în paginile cărţii pe care i-a dedicat-o.
Recital de colinde şi piese clasice interpretate la pian, vioară şi violă
Seara a continuat cu un bogat şi variat recital de colinde şi piese clasice interpretate la pian, vioară şi violă de elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Au colindat apoi Grupul Folcloric „Muguraşul” al Şcolii Generale Nr. 1 din Suceava, Corul de copii al Bisericii Sfântul Dumitru, Ansamblul „Balada Bucovinei”, Corala Preoţească a Protopopiatului Suceava şi Corala Preoţească „Sfântul Ierarh Leontie”, de la Rădăuţi.