Librăria Cărtureşti, din incinta Iulius Mall Suceava, a fost sâmbătă locul în care Moş Nicolae a fost întâmpinat cu poveşti şi cu cântece.
Poveşti din cele două cărţi pentru copii ale lui Sorin Poclitaru, „Poveste pentru oameni şi femei” şi „Un (H)umor pentru mintea copiilor”, şi cântece interpretate de Grupul „Voces”, de la Clubul Copiilor şi Elevilor din Dorohoi, coordonat de prof. Paul Ciprian Mihai.
Reînvăţând o lecţie uitată: cea de a redeveni, pentru câteva clipe, din nou copii
Librăria, care a fost invadată de copii însoţiţi de părinţi şi bunici şi, aşa cum a spus cu umor cantautorul Adrian Beznă, prezentatorul întâlnirii, „adulţi care au dat în mintea copiilor”, a devenit scena unui adevărat spectacol.
Un spectacol în care copiii au ascultat şi au aplaudat fragmentele citite de Adrian Beznă din cărţile lui Sorin Poclitaru, precum şi cântecele copiilor din Grupul „Voces”.
Şi dacă pentru cei mici întâlnirea a stat sub semnul aşteptării lui Moş Nicolae, care a venit cu anticipaţie prin cărţile şi dulciurile oferite în dar de Sorin Poclitaru (care s-a şi îmbrăcat, înainte de manifestare, ca Moş Nicolae pentru înregistrarea unei emisiuni de televiziune), cei mari, aşa cum a remarcat Adrian Beznă, „au reînvăţat o lecţie uitată, cea de a redeveni, pentru câteva clipe, din nou copii”.
„Mi-a ieşit coşaru-n drum…”
„O frumoasă întâmplare”, cum a spus autorul celor două cărţi, o întâmplare în care copiii şi adulţii au exersat, deopotrivă, „un zâmbet frumos”, ascultând fragmente din „basmele reciclate” scrise de „un mare copil”.
Cum Moş Nicolae trebuie să coboare pe coş pentru a pune în ghetuţele celor mici cadourile, spectacolul Grupului „Voces” a debutat cu un cântec retro, „Coşarul” interpretat de cel mai mic membru al grupului, Rareş Ionescu, în vârstă de 5 ani.
În costum negru, cu joben, micul coşar a interpretat cântecul care l-a făcut nemuritor pe Colea Răutu: „Mi-a ieşit coşaru-n drum / Şi-am să am noroc de-acum / Griji, nevoi, necaz, durere / Se vor duce ca un fum”.
Cântece de Crăciun
Spectacolul a continuat cu evoluţia altor copii (Amina Damian, Miruna Ecaterina Mihai, Ana Maria Gîbu, Cezara Mândrescu, Laura Macoviciuc, Eduard Parasca, Andrei Gorgan), a grupului „Voces” în formaţie completă (care a interpretat câteva cântece de Crăciun, dar şi un cântec pe versurile lui Sorin Poclitaru) şi s-a încheiat după prezenţa pe scenă a cantautorului Adrian Beznă.
Acesta l-a acompaniat pe puştiul folkist Lucas Burighian şi a interpretat câteva din cântecele sale, între care unul în...duet cu micuţa Sonia.
La final, Sorin Poclitaru a dăruit cărţi copiilor şi a oferit autografe.