Atelierul de lucru găzduit de Sala de conferinţe de la parterul Muzeului de Istorie din municipiul Suceava, atelier din programul sesiunii de pregătire şi informare în domeniul evidenţei ştiinţifice a patrimoniului arhitectural construit în muzeele în aer liber, a reunit specialişti ucraineni şi un corp de muzeografi din cadrul Muzeului Bucovinei.
Sesiunea de pregătire şi informare care se desfăşoară la Suceava în intervalul 24 - 31 octombrie a.c. care se circumscrie Proiectului „Moştenire tradiţională comună - Element de promovare europeană” (cod. MIS-ETC-710, finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în cadrul Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007 - 2013), antrenează în ateliere de lucru şi aplicaţii practice un număr de 12
specialişti ucraineni, angajaţi ai Muzeului Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi, asistaţi de către specialiştii secţiei de Etnografie a Muzeului Bucovinei.
Cei 12 oaspeţi din Ucraina (Oleg Kuchuryan, Valentina Bordiyan, Victor Havaleshko, Vasyli Pavilyk, Myroslava Galiuk, Valentyna Shvab, Natalia Diachuk, Maryna Ilashchuk, Vitalii Savchuk, Maryna Peruniak, Pyntelei Zheorzhel, Pavlo Tymchuk) au utilizat împreună cu muzeografii suceveni noile echipamente IT achiziţionate prin acest proiect, echipamente care, parţial, vor fi atribuite spre folosinţă partenerilor ucraineni pentru desfăşurarea activităţilor specifice.
Proiectul, prin organizarea de sesiuni de informare, vizite de documentare şi întâlniri de lucru, îşi propune să apropie specialiştii din muzeele în aer liber, oferind condiţii pentru realizarea transferului de experienţă, informaţii şi bune practici în domeniul patrimoniului cultural arhitectural tradiţional construit în aer liber.