La Casa de Cultură Suceava are loc astăzi, începând cu ora 19:00, şi joi, 6 octombrie, tot de la ora 19:00, un spectacol de teatru susţinut de actori ai Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani, „Scuzaţi, doamna profesoară”, o piesă de teatru adaptată după textul scris de Ludmila Razumovskaia.
Organizatorii spectacolului spun că este vorba de „un spectacol dur, care aduce în luminile rampei realitatea crudă a timpurilor pe care le străbatem deopotrivă copii, părinţi, profesori sau simpli consumatori ai unei societăţi profund mercantile”.
Titlul original al piesei scrise de Ludmila Razumovskaia, este „Dragă Elena Sergheevna”. Născută în 1946, la Riga (Letonia), Ludmila Razumovskaia a studiat teatrul la Colegiul Dramatic din Sankt Petersburg. Piesa a fost tradusă şi jucată în peste 20 de ţări.
Biletele costă 20 de lei sau 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari
Scenografia şi costumele pentru spectacol poartă semnătura lui Mihai Pastramagiu, coregrafia îi aparţineVictoriei Bucun, care dă spectacolului nota de extravaganţă şi un aspect de nonconformism, textul este bine structurat de Lucian Băleanu, iar direcţia de scenă este asigurată de Volin Costin.
Sucevenii sunt invitaţi la un spectacol care dă de gândit, pune probleme, dar care îşi lasă privitorul să aleagă singur soluţia. Din distribuţie fac parte actorii: Irina Mititelu, Sorin Ciofu, Bogdan Muncaciu, Ioan Creţescu, Cristina Ciofu şi Ovidiu Ivan.
Biletele costă 20 de lei (10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi se pot procura de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava – intrare B, etaj 1.
La Muzeul de Ştiinţele Naturii, expoziţie-vernisaj
Tot astăzi, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava, se deschide, la ora 12:00, expoziţia intitulată „Mesaje în piatră - Rezervaţia fosiliferă Chiuzbaia”. Sucevenii vor putea vedea în expoziţie fragmente de roci care conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) care au existat în Neozoic (Terţiar) pe teritoriul localităţii Chiuzbaia (judeţul Maramureş), de la poalele muntelui Igniş. Aceste mărturii în piatră constituie o bază importantă pentru cercetarea florei actuale. Expoziţia prezintă şi materiale interesante din Colecţia de Paleontologie a muzeului sucevean şi va pute fi vizitată până pe 31 octombrie.