La City Gallery - Shopping City Suceava va avea loc vineri, 5 august, de la ora 18:00, lansarea cărţii „Portrete din cioburi”, semnată de Ligia Seman. Cartea va fi prezentată de Angela Furtună (scriitor, publicist, critic literar), profesorul Mariana Dvorszik (publicist, promotor cultural) şi David Reguş (bibliotecar). Ligia Seman va veni special la Suceava pentru acest eveniment şi va oferi autografe celor prezenţi. Evenimentul cultural este organizat de Alexandria Librării şi Shopping City Suceava.
Îmbină componente de roman creştin, de roman de dragoste, de moravuri, politic
Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara, condus de Eugen Evu, între 1974-1995. După 1989, a fost profesoară de religie în învăţământul hunedorean. Scriitoarea a publicat patru romane de factură creştină: „Funiile dragostei” (1995) - patru ediţii, „Handicapul conştiinței” (1999) - trei ediţii, „Tragedie şi triumf” (2004) – două ediţii şi „Portrete din cioburi”, volumul I şi II (2010).
„Cartea <Portrete din cioburi> este o analiză a eşecului şi a triumfului în dragoste, o poveste despre convertirea la Dumnezeu, o istorie de familie, dar şi o fresca a unei lumi, a societăţii româneşti de dinainte şi de după momentul Decembrie 1989. În construcţia sa, romanul <Portrete din cioburi> îmbină componente de roman creştin, de roman de dragoste, de moravuri, politic etc. Romanul poate fi privit şi drept unul intelectual”, este de părere Octavian Curpaş, jurnalist, editor Phoenix Magazine. Despre „vocea clară” a autoarei Ligia Seman, „care se conjugă cu cea interioară a personajelor care îşi relatează cu o sinceritate deosebită propriile zbateri şi suferinţe…” vorbeşte şi Mariana Dvorszik, publicist, promotor cultural.
„Romanul de faţă este mai mult decât o simplă operă literară cu multiple calităţi. El este în primul rând un roman care, alături de prezentarea cu acurateţe a dramelor majore prin care trec protagoniştii, oferă şi soluţia viabilă, reală, de ieşire din aceste crize. Aşadar, cartea nu se adresează doar simţului pur estetic al lectorului, ci urmăreşte reabilitarea oricărei persoane care înţelege că ieşirea din impasul existenţial este posibilă doar prin apelul la Divinitate”, susţine Mariana Dvorszik.