Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava găzduieşte, în intervalul 23 - 30 iunie, expoziţia de fotografie cu genericul „Culoare de Bucovina”.
Expoziţia reuneşte fotografii realizate de către elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentara Suceava:Iuliana Drîngu - clasa XII-a A, Nicolae Agafiţei - clasa XI-a C, Florinel Maierean - clasa a X-a H, îndrumaţi de profesorii lor Narcisa Buhu, Tatiana Hladiuc, Corina Stamatin.
Flori şi fresce
Rod al parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava şi Liceul Particular Nr. 1 Suceava, expoziţia, care se înscrie în calendarul activităţilor extracurriculare şi al proiectului „Eco-şcoala”, se constituie ca o prelungire a acţiunilor şcolar-educative, o modalitate de racordare activă între şcoală şi instituţia muzeală suceveană, prin care elevii, ca membri ai comunităţii, îşi exercită dreptul la liberă exprimare.
Tema abordata este una de mare amplitudine, vizând extragerea din mediul specific a unor elemente de potenţial natural şi antropic şi plasarea acestora sub ochii vizitatorilor. Asocierea celor două elemente - flori şi fresce - constituie cheia acestei expoziţii de fotografie, exponatele aducând în faţa privitorilor o explozie de culoare de pe meleagurile bucovinene, decupând imagini din natură şi fragmente de pe pereţii împodobiţi cu fresce ale bisericilor şi mănăstirilor din zonă.
Promovarea patrimoniului natural şi antropic al Bucovinei
Aşa cum s-a subliniat la vernisajul la care au participat deopotrivă cadre didactice şi elevi, expoziţia urmăreşte conştientizarea publicului în ceea ce priveşte valoarea patrimoniului local, natural şi construit şi importanţa conservării acestuia.
Atitudinile şi valorile promovate constau în cultivarea respectului faţa de mediul înconjurător, faţă de valorile trecutului şi ale prezentului şi promovarea patrimoniului natural şi antropic al Bucovinei.
Manifestarea vizuală este totodată un exerciţiu de promovare, fotografiile conţinând un puternic mesaj pentru vizitatori: acela de a porni pe cărările Bucovinei pentru a se bucura de puritatea naturii, de vestigiile istorice şi de bogata lor încărcătură spirituală.