Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lansare oficială

Proiectul transfrontalier “Moştenire tradiţională comună - element de promovare europeană”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava a avut loc vineri lansarea oficială a proiectului transfrontalier “Moştenire tradiţională comună - element de promovare europeană”.

 

Proiectul are o valoare totală de 150.000 euro

Proiectul, pe care Muzeul Bucovinei, împreună cu partenerul său de partea română - Consiliul Judeţean (CJ) Suceava şi partenerul ucrainean - Muzeul Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi, îl desfăşoară, în intervalul 12 aprilie 2011 - 11 octombrie 2012, este finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007 - 2013 de către Uniunea Europeană, prin Instrumentul European pentru Vecinătate şi Parteneriat şi cofinanţat de către ţările participante în program cu o valoare totală de 150.000 euro.

Aşa cum a precizat directorul general al Muzeului Bucovinei, Constantin-Emil Ursu, este vorba de „un proiect important” care se distinge „cel puţin printr-un lucru unicat în Europa”, printr-un sistem audio de ghidare prin telefonul mobil.

 

„Un proiect generos, care va aduce beneficii ambelor muzee”

Constantin-Emil Ursu a anunţat componenţa echipelor partenere, subliniind faptul că este vorba de „un proiect generos, care va aduce beneficii ambelor muzee”.

El a spus că obiectivul general al proiectului vizează „dezvoltarea cooperării transfrontaliere în vederea relevării moştenirii comune socio-culturale prin îmbunătăţirea cunoaşterii reciproce între instituţiile de cultură de profil muzeistic aflate de o parte şi de alta a graniţei”, iar obiectivele specifice sunt „realizarea transferului de cunoştinţe şi experienţă în domeniul evidenţei patrimoniului arhitectural tradiţional construit între cele două muzee în aer liber şi între cei 15 specialişti români şi ucraineni implicaţi” şi „valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural arhitectural deţinut prin îmbunătăţirea ofertei muzeistice şi stimularea interesului potenţialilor vizitatori în zona transcarpatică”.

 

„Relaţiile transfrontaliere de colaborare şi parteneriat sunt tot mai bune”

Vicepreşedintele CJ Suceava Vasile Ilie a subliniat faptul că proiectul „face parte dintr-o serie de proiecte pe care le dezvoltă împreună judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi” şi a accentuat că între România şi Ucraina „relaţiile transfrontaliere de colaborare şi parteneriat sunt tot mai bune”.

Subprefectul Angela Zarojanu a salutat cu „bucurie şi interes” demararea proiectului, care „va avea o importanţă deosebită asupra dezvoltării turistice din zonă”.

Directorul Muzeului Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi şi-a manifestat satisfacţia pentru oportunităţile oferite de Uniunea Europeană care finanţează astfel de proiecte, exprimându-şi încrederea că echipele partenere „vor depune toate eforturile pentru ca proiectul să fie încununat de succes”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul transfrontalier “Moştenire tradiţională comună - element de promovare europeană”.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiectul transfrontalier “Moştenire tradiţională comună - element de promovare europeană”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei