Comunitatea din Dornişoara – Poiana Stampei a trăit luni, de Sfântul Nicolae, momente deosebite. La biserica din sat, ridicată în anii 1930-1931 de către membrii comunităţii de aici cu sprijinul sătenilor din Poiana Stampei şi a celor din Tiha Bârgăului, s-a oficiat o slujbă deosebită de către preoţii parohi ai comunei, Domiţian Tătaru şi Constantin Sbanca, urmată de Sfântul Maslu oficiat de un sobor de preoţi.
Biserica a fost devastată în anul 1940, la retragerea liniei frontului nemţesc, după război activitatea religioasă reluându-se prin grija preoţilor de la mănăstirea Piatra Fântânele, din 1968, această responsabilitate revenind preoţilor din Poiana Stampei.
După slujba religioasă la care au participat sătenii din Dornişoara, primarul comunei, Elisei Todaşcă, consilieri locali, cetăţeni de onoare ai comunei şi alţi invitaţi, la Complexul Social - o clădire modernă construită în urmă cu opt ani care cuprinde sală de festivităţi, şcoală, grădiniţă şi locuinţe pentru cadre didactice – a debutat prima ediţie a Festivalului de Muzică Religioasă „La izvoarele Dornei”. Grupul coral „Flori de pe Dorna” din Poiana Stampei, îndrumat de prof. Dorina Paicu, a susţinut un concert de colinde. Despre istoricul satului a vorbit col. (r) Ioan Abutnăriţei , unul dintre autorii „Monografiei comunei Poiana Stampei”.
“Meritul organizării acestei manifestări revine obştii din sat, în frunte cu consilierul local Ioan Motrescu, cel care, sprijinit de preotul paroh Domiţian Tătaru, se preocupă şi de pictarea bisericii în curs de realizare de către pictorul Victor Lichi. A fost o zi de bucurie pentru toţi membrii comunităţii din Dornişoara”, ne-a spus profesoara Paraschiva Abutnăriţei, participantă la manifestare.