A apărut recent, în Seria A - Moldova - a Atlaselor istorice a oraşelor din România (serie deschisă în anul 2005 cu atlasul istoric al oraşului Suceava), lucrarea similară dedicată oraşului Siret.
Editată sub egida Academiei Române, de Comisia de Istorie a Oraşelor din România (constituită în anul 1992, ca organism afiliat la Comisia Internaţională pentru Istoria Oraşelor), lucrarea bilingvă (română-germană), care a apărut la Editura Enciclopedică - Bucureşti, este realizată de arheologul dr. Victoria Paraschiva Batariuc şi cercetătorul ştiinţific Şerban Dragomirescu, membru al Comitetului Naţional Român de Geografie, sub coordonarea cercetătorului Dan Dumitru Iacob, secretarul ştiinţific al Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu.
Cu hărţile executate de Mariana Vlad şi traducerea în limba germană semnată de Sigrid Pinter, atlasul istoric îi menţionează în calitate de colaboratori pe Franz Pieszczoch, Florin Hău şi Marcel Popa.
Într-un scurt „Cuvânt înainte” se aduc mulţumiri pentru împlinirea acestei lucrări Primăriei oraşului Siret, Complexului Muzeal Bucovina şi Muzeului oraşului Siret.
Atlasul cuprinde date cu privire la reperele fizico-geografice, o cronică a oraşului (de la prima menţiune documentară din anul 1370, la realităţile contemporane) o introducere în istoria localităţii, date care vizează evoluţia demografică şi structura morfologică, etapele de extindere urbană, monumente istorice, descoperiri arheologice, numele străzilor din sec. al XVIII-lea până în prezent, şi are ataşate o serie de hărţi cu planuri şi parcelări ale oraşului.