La Planetariul Catedrei de Geografie a Facultăţii de Istorie şi Geografie a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava s-a deschis zilele trecute o expoziţie cu tematică spaţială realizată de elevii clasei a IV-a de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 4 Suceava.
Un Univers.. .din materiale reciclabile
Expoziţia cuprinde creaţii ale copiilor, coordonaţi de prof. Monica Simona Preda, realizate din materiale reciclabile şi diverse obiecte a căror destinaţie uzuală este cu totul alta decât cea de a constitui materie de lucru pentru creaţii artistice şi artizanale.
Navete spaţiale, extratereştri, farfurii zburătoare, reprezentări tridimensionale ale Sistemului Solar sau macheta cupolei observatorului astronomic sucevean (executate din hârtie, carton, folie de staniol, pet-uri...) toate realizate în cadrul unui atelier al fanteziei, sunt expuse în rotonda Planetariului.
Proiectul educaţional „Ocolul Sistemului Solar în 30 de zile”
Activitatea vizează una din cele şase teme ale proiectului educaţional „Ocolul Sistemului Solar în 30 de zile”, pe care coordonatorii - prof. Monica Simona Preda, muzeograf Mariana Gavrilescu şi custode Tatiana Chideşa - l-au planificat pentru derulare în intervalul 8 aprilie - 13 mai a.c.
Temele proiectului sunt concepute spre a fi cât mai variate, cu intenţia de a stimula imaginaţia şi bucuria de a descoperi a copiilor, de a-i stimula să-şi dovedească abilităţile şi capacitatea ludică, de-ai deprinde cum să folosească sursele de informaţie, să aplice cunoştinţele şi cum să le transforme în competenţe.
Expoziţia este deschisă până pe data de 13 mai a.c., când va avea loc evaluarea finală a proiectului.