Iulius Mall Suceava a oferit un generos cadru de desfăşurare pentru o serie de manifestări cultural-artistice dedicate zilei de 8 Martie.
Sub egida Consiliului Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina (CCB), prin Şcoala Populară de Artă „Ion Irimescu”, a organizat o manifestare care a antrenat atât secţiile muzicale, cât şi cele de creaţie plastică.
Un simbolism emoţional încărcat de optimism şi sinceritate
Dacă formaţiile şi soliştii de muzică populară şi uşoară au evoluat în faţa publicului pe scena amenajată pe palierul de la etaj, secţiile de creaţie plastică, clasele de pictură, grafică şi artă decorativă coordonate de profesorii Dumitru Rusu, Sorin Baciu, Mihai Pânzaru PIM şi Viorica Moruz au realizat o expoziţie cu lucrări pe care creatorii, cu precădere copii, le-au închinat mamelor, bunicilor sau surorilor lor.
Panotate pe panouri pânzate, cele peste 60 de lucrări, de la desene în creion la tablouri realizate în culori acrylice sau de ulei pe pânză sau pe sticlă, se circumscriu toate unui simbolism emoţional încărcat de optimism şi sinceritate.
Mai mult decât nişte simple tablouri, apropiindu-se de icoană
Directorul general al CCB, poetul Vasile Ursachi, a subliniat la vernisaj (mărturisindu-şi admiraţia pentru talentul copiilor) că lucrările expuse sunt mai mult decât nişte simple tablouri, apropiindu-se, prin profunzimea sentimentelor exprimate de micii creatori faţă de fiinţele adorate, de icoană.
Lucrări realizate de copii care, aşa cum a remarcat graficianul Mihai Pînzaru PIM, au confirmat că sunt talentaţi, obţinând premii binemeritate la numeroase concursuri de profil sau la saloanele creatorilor amatori, „amatori excepţionali”, cum a accentuat el.
*
Copii talentaţi care s-au strâns ciorchine în jurul maeştrilor lor pentru a savura împreună succesul expoziţiei.
Succes împărtăşit deopotrivă de toţi cei care au venit alături de ei la vernisaj, părinţi şi bunici, care i-au felicitat cu mândria şi bucuria unor posesori de comori.