City Gallery, din incinta Shopping CitySuceava, a găzduit luni, de Ziua Internaţională a Femeii, o lansare de carte.
O carte cu un titlu („Cum să uiţi o femeie”) pe care l-am aşezat, în contextul zilei alese pentru lansare, dar şi al locului în care s-a desfăşurat manifestarea (galeria de artă care oferea cadrul vizual cu expoziţia „Formă şi graţie”, dedicată zilei de 8 Martie) sub un semn de întrebare.
Întâlnire cu autorul cărţii, scriitorul Dan Lungu
Evenimentul, organizat de Asociaţia SEVA, Shopping City Suceava, Editura Polirom şi Librăriile Alexandria, le-a oferit participanţilor prilejul întâlnirii cu autorul cărţii, scriitorul Dan Lungu, un nume care s-a impus în literatura română contemporană.
Botoşănean de origine, Dan Lungu este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori din noua generaţie, cărţile sale fiind traduse şi publicate în mai multe limbi. Romanul de debut, „Raiul găinilor” (2004), a fost patru luni în topul vânzărilor editurii franceze Jacqueline Chambon, iar ediţia germană a fost declarată, în decembrie 2007, cartea lunii în Germania. Recent, romanul a apărut în limba italiană şi este în curs de editare în limbile spaniolă, polonă şi bulgară.
O carte „despre dizolvarea mizantropiei şi recucerirea inocenţei”
Un alt roman de-al său, „Sunt o babă comunistă” (2007), se află în curs de adaptare cinematografică în regia lui Stere Gulea, iar versiunea franceză a cărţii a fost nominalizată la Premiile Jean Monnet (Franta, 2008).
Conferenţiar la Catedra de Sociologie a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, Dan Lungu, care a fost între anii 2001 şi 2002 redactor-şef al revistei „Timpul”, a urmat studii postdoctorale la Sorbona şi este redactor al revistei „Au Sud de l’Est”.
Cel de-al treilea roman al său,“Cum să uiţi o femeie”, este o carte „despre dizolvarea mizantropiei şi recucerirea inocenţei, despre toleranţă, despre cum se poate vorbi de Dumnezeu în ziua de azi”.
„Un roman extrem de seducător”, prezentat într-o expoziţie exclusiv dedicată femeii
Manifestarea, la care organizatorii şi-au întâmpinat invitatele cu flori, s-a desfăşurat, aşa cum am spus, în ambientul expoziţiei „Formă şi graţie”, desfăşurare vizuală care reuneşte circa 100 de lucrări realizate de membrii Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici, lucru subliniat în cuvântul de deschidere de subprefectul Angela Zarojanu.
Apreciat de conf. univ. dr. Elena Brânduşa Steiciuc ca „un roman extrem de seducător”, care-a fost prezentat într-o expoziţie exclusiv dedicată femeii, cartea lui Dan Lungu s-a aşezat, cel puţin în viziunea noastră, a bărbaţilor, sub acest semn al întrebării: „Cum să uiţi o femeie”, de 8 Martie?