Oul pascal, care a stat până mai ieri în centrul oraşului, care este amplasat acum la intrarea în Muzeul Satului Bucovinean, se va alătura altor elemente de noutate care vor atrage în acest an atenţia turiştilor pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei.
Oul gigant, roata mare ca la bâlciurile de altădată şi trăsurile pentru vizite şi plimbări de agrement
Oul gigant, care urmează să fie pictat cu motive tradiţionale până la Sărbătorile de Paşti, se va afla în preajma roţii mari, iujul cu care se vor învârti turiştii ca la bâlciurile de altădată, instalaţie la realizarea căreia lucrează deja o echipă de meşteri la Muzeul Satului Bucovinean.
Roata mare, care, deşi este executată din elemente metalice, va avea părţile componente mascate cu lemn pentru a păstra aspectul rustic, va fi în ton cu trăsurile care, începând cu data de 25 martie a.c., vor efectua curse, pentru vizite şi plimbări de agrement, pe traseul Cetatea de Scaun a Sucevei, Mănăstirea Dragomirna, Biserica „Înălţarea Sfintei Cruci” Pătrăuţi.
Oprire la Dragomirna, cu posibilitatea de a lua masa la mănăstire
Fiecare trăsură, care poate transporta câte şase călători, va executa zilnic curse de pe platoul Cetăţii de Scaun, cu o oprire de jumătate de oră la Mănăstirea Dragomirna, până la ctitoria ştefaniană din Pătrăuţi, biserică aflată pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
Se discută în prezent şi posibilitatea ca turiştii să poată lua masa la mănăstire.
Aşa cum a precizat directorul general al Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, Constantin-Emil Ursu, comunitatea monastică de la Dragomirna poate asigura acest serviciu.
Trenuleţ de agrement pe traseul Centru - Cetatea de Scaun
Caii pentru trăsuri sunt puşi la dispoziţie de Direcţia Silvică Suceava de la Herghelia Rădăuţi.
Celor două trăsuri de care dispune CMB Suceava (comandate cu doi ani în urmă la un atelier bistriţean) li se mai pot adăuga (dacă nu vor reuşi să satisfacă cererile turiştilor) încă două trăsuri din dotarea Direcţiei Silvice.
Trăsurile au fost înregistrate şi autorizate de Primăria Suceava pentru transportul de agrement.
Tot pentru agrement, CMB Suceava se interesează acum pentru procurarea unui trenuleţ (nu rulant, ci cu roţi auto) care să circule pe traseul Centru - Cetatea de Scaun.