Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a III-a

Concursul naţional de artă plastică „Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În foaierul Dom Polski (sediul Ansamblului Artistic “Ciprian Porumbescu”) s-a desfăşurat ieri vernisajul expoziţiei celei de-a III-a ediţii a Concursului naţional de artă plastică „Ion Irimescu” şi festivitatea de decernare a premiilor.

 

Un concurs ocrotit din veşnicie de maestrul Ion Irimescu

Concursul, organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava de către Şcoala de Arte “Ion Irimescu” din cadrul Centrului Cultural Bucovina, a antrenat în ediţia din acest an un număr record de participanţi (peste 70) de la 20 de şcoli de artă din ţară.

Desfăşurat pe trei secţiuni (pictură, grafică, sculptură) concursul, care suplineşte cu brio o olimpiadă de gen la nivelul şcolilor de artă din România, „creşte - aşa cum a remarcat în cuvântul de deschidere Vasile Ursachi, directorul general al Centrului Cultural Bucovina -  de la un an la altul, atât sub aspect valoric, cât şi prin numărul participanţilor”. O competiţie care, cum a subliniat el, elogiază personalitatea unui mare artist, concurs pe care „Ion Irimescu îl ocroteşte din veşnicie”.

 

„O adevărată rampă de lansare”

Manifestarea, care a început cu o slujbă de pomenire oficiată de preotul Lucian Tablan, este, după cum a apreciat-o Petre Horvat, directorul şcolii de artă sucevene, „o adevărată rampă de lansare” pentru participanţi.

Juriul acestei ediţii (care a fost alcătuit din criticul de artă ieşean Valentin Ciucă şi artiştii plastici Cătălin Alexandru Chifan, profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, şi Mihai Pînzaru PIM, profesor la şcoala de Arte „Ion Irimescu”) a avut misiunea dificilă de a desemna laureaţii.

Dacă preşedintele comisiei de jurizare, Valentin Ciucă, nu a putut participa la vernisaj, Cătălin Alexandru Chifan a făcut referire la „varietatea tehnicilor de lucru” şi la „viziunea proprie” în exprimarea plastică a concurenţilor, iar Mihai Pînzaru PIM a apreciat „maniera modernă în care se manifestă tânăra generaţie”.

 

Premii acordate de Centrul Cultural Bucovina şi de câţiva sponsori

Între două momente muzicale susţinute de tânărul chitarist Eugen Doboş, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, şi un grup vocal (în cadrul căruia s-au remarcat Herna Săndulean şi preotul Lucian Tablan) s-a desfăşurat apoi festivitatea de premiere.

Pentru toţi concurenţii s-au emis diplome de participare, iar premiile (cuprinse între 150 şi 300 lei, acordate atât de Centrul Cultural Bucovina, cât şi de câţiva generoşi sponsori) au fost înmânate laureaţilor prezenţi, urmând ca celor din ţară, care nu au putut să participe, să le fie cât mai grabnic expediate.

 

Premiul I, Secţiunea Pictură, Vaşcovici Ruxandra, din Suceava

La Secţiunea Pictură, Premiul I a fost acordat tinerei creatoare Vaşcovici Ruxandra, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi anul III la şcoala de arte suceveană (la clasa prof. Viorica Moruz) pentru dipticul intitulat „Zebre”.

Ceilalţi premianţi la această secţiune sunt Năstase Valeriu, Şcoala de Arte Focşani, şi Viorica Ciucanu, Şcoala de Arte Piatra Neamţ (Premiul II), Casoni Ibolya, Şcoala de Arte Tg. Mureş (Premiul III), precum şi Bălău Iulia, Şcoala de Arte Iaşi, şi Diaconu Cristina Georgeta, Şcoala de Arte Sibiu (Premii speciale).

 

Premii pentru grafică şi sculptură

La Secţiunea Grafică, Premiul I i-a revenit, prin decizia juriului, lui Ion Zaiţ, de la Şcoala de Arte Botoşani, pentru lucrarea „Peisaj din Suceviţa”.

Premiul II la grafică a fost acordat suceveanului Chirap Bogdan şi concurentei Voinescu Emanuela de la Şcoala de Arte Ploieşti.

Premiul III i-a fost înmânat celei mai tinere concurente (7 ani), Cojocaru Maria, de la Şcoala de Arte Râmnicu Vâlcea, care a venit îmbrăcată în costum popular, iar cele două Premii speciale au fost acordate sucevencei Macovei Georgiana şi Dianei Brezeanu, din Târgovişte.

La Secţiunea Sculptură s-au acordat doar premiile II şi III, clujeanului Mereu Timotei şi braşoveanului Spiridon Cătălin Vasile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul naţional de artă plastică „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 3186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Concursul naţional de artă plastică „Ion Irimescu”4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei