Trei formaţii din judeţul Suceava au luptat la Cernăuţi pentru a obţine marele premiu al festivalului „În grădina cu flori multe”. Manifestarea, la care au participat alte şase formaţii şi 42 de solişti vocali şi instrumentali din România, Moldova şi Ucraina, a devenit deja o tradiţie.
Ajuns la a ediţia a V-a, festivalul de la Cernăuţi a beneficiat, în premieră, de sprijin financiar din partea Departamentului pentru Relaţii cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Şi participarea a fost cea mai numeroasă de până acum, ceea ce a făcut ca evenimentul să fie o reuşită.
„Din considerente economice programul a fost scurtat de la patru zile la trei zile, dar principalele obiective au fost atinse. Sperăm ca anul viitor să avem o participare şi mai numeroasă şi totul să fie o sărbătoare a muzicii populare româneşti”, a declarat Iurie Levcic, preşedintele Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti, organizatorul festivalului „În grădina cu flori multe”.
Un sprijin în bunul mers al manifestării l-a dat şi Centrul Cultural Bucovina din Suceava, care s-a implicat financiar în acest proiect.
Marele premiu al festivalului a fost câştigat de o fetiţă de 13 ani, Laura Mocăniţă, din Tulcea. Printre câştigători merită amintiţi Ansamblul „Gura Izvorului”, de la Vatra Moldoviţei, dar şi orchestra de instrumente populare „Mărţişor”, din Voloca - Ucraina.
La această ediţie a festivalului „În grădina cu flori multe” au mai concurat alte două formaţii din judeţul Suceava, respectiv Ansamblul „Sălceanca”, din Salcea, şi „Dumbrava”, din Dumbrăveni, dar şi artişti din judeţele Tulcea, Alba, Maramureş şi Botoşani.