Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 18 apr 2009 - Anul XIV, nr. 90 (4076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sugestie

Lapidariu la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cu prilejul participării la evenimentul editorial circumscris amplei suite de manifestări organizate în desfăşurarea proiectului „Paştele în Bucovina”,  prof. univ. dr. Ioan Opriş a sugerat, atât conducerii Complexului Muzeal Bucovina, cât şi reprezentanţilor administraţiei locale şi judeţene, înfiinţarea unui lapidariu la Suceava.

 

„Ar putea să fie unul din cele mai mari centre de atracţie din estul Europei”

La evenimentul editorial, în cadrul căruia au fost lansate trei volume de excepţie editate sub egida Centrului de Cercetare, Conservare şi Restaurare Bucovina, eveniment la care prof. univ. dr. Ioan Opriş a participat ca invitat special alături de acad. Răzvan Theodorescu, odată cu aprecierile referitoare la „Catalogul colecţiei Romstorfer - Ceramica monumentală”, lucrare realizată de arheologul dr. Paraschiva-Victoria Batariuc, s-a ivit şi această sugestie.

Vorbind despre această carte, care prezintă un bogat repertoriu de piese ceramice monumentale din perioada medievală (plăci pavimentare, cahle, ceramică ornamentală - 267 de repere prezentate pe 46 de pagini ilustrate), Ioan Opriş (care, în calitate de secretar de stat, răspundea direct de patrimoniul cultural naţional) s-a referit şi la numeroasele vestigii din piatră (elemente decorative de la monumentele de arhitectură veche, ancadramente de uşi şi ferestre, coloane, capiteluri, pietre funerare sculptate...) care pot fi puse în valoare prin înfiinţarea unui lapidariu feudal, o colecţie de pietre mari sculptate, expuse într-un perimetru amenajat special.

 „Cred că la Suceava este necesar un lapidariu, iar amenajarea unui asemenea complex, modern, ar putea să fie unul din cele mai mari centre de atracţie din Estul Europei”, a spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lapidariu la Suceava.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Lapidariu la Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei