Programul a început cu Slujba de la Biserica din sat oficiată de preotul paroh Domiţian Tătaru, la care zeci de gospodine au venit îmbrăcate în mândrul port popular de Poiana Stampei, aducând cu ele coşurile pline cu bucate de post. După slujbă, cei prezenţi au participat la ritualul de sfinţire al „coşului din Joia Mare”, iar grupul vocal „Florile bucovinei”, coordonat de prof. Dorina Paicu, a prezentat un program de colinde pascale.
La sediul primăriei, în Sala de Festivităţi a avut loc un concert pascal susţinut de Corul „Ecclesia” al Parohiei Dorna Candrenilor, o expoziţie gastronomică cu bucate de post şi o expoziţie de ouă încondeiate, prilej cu care harnicele şi talentatele gospodine din Poiana Stampei şi-au demonstrat măiestria.
Membrii cercului „Micii meşteşugari”, îndrumaţi de prof. Dorina Paicu, au prezentat, pe lângă ouă încondeiate, lucrări de pictură şi pirogravură.
„Focul din Joia Mare” a fost aprins la ora 18,00, în tradiţia locală spunându-se că are efect purificator pentru cei prezenţi.
Pe lângă componenţii Ansamblului „Poienţia”, al Căminului Cultural din localitate, au mai participat soţii Paraschiva şi Ioan Abutnăriţei, autorii cărţii „Monografia comunei Poiana Stampei”, scriitorul Gheorghe Tinu, Minorica Dranca, directorul Muzeului etnografic Vatra Dornei, Violeta Codorean, directorul Casei de Cultură „Platon Pardău” Vatra Dornei, alte personalităţi locale.
Organizatorii acestui eveniment, Primăria Poiana Stampei, prin neobositul primar Elisei Todaşcă, Căminul cultural (director Petrică Chiforescu) şi ANTREC Bucovina (preşedinte Niculina Vasiluţ) au oferit diplome şi premii participanţilor.