Ministrul Turismului a discutat cu unul dintre colecţionarii care a contribuit la configurarea expoziţiei
Expoziţia reuneşte un număr de 20 de lucrări care provin din patrimoniul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, din două colecţii particulare din Bucureşti, precum şi din pinacoteca Muzeului de Artă din Piatra Neamţ, lucrări cu o valoare totală de asigurare de peste 1,5 milioane euro.
Elena Udrea a ascultat cu atenţie explicaţiile oferite de Emanuel Nadler (apreciat exeget al creaţiei lui Victor Brauner şi autorul albumului „Victor Brauner - La izvoarele operei”, lucrare editată în anul 2004 cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice) şi a discutat cu Vladimir Pană (fiul scriitorului Saşa Pană), unul dintre colecţionarii care a contribuit cu lucrări la configurarea expoziţiei.
„Monitorul de Suceava”, sponsor al expoziţiei
Între cei care i-au fost în preajmă s-au aflat şi consilierul cultural al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Josef Blum, precum şi prof. Sorin Golda, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Suceava.
Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Constantin-Emil Ursu, a făcut precizarea că între sponsorii care au făcut posibilă organizarea acestei expoziţii este şi „Monitorul de Suceava”.
„Suntem în plin suprarealism - a remarcat la finalul manifestării Vladimir Pană - am început cu o expoziţie de icoane şi acum ne aflăm la expoziţia unui iconoclast”.