Deşi este o manifestare cu tradiţie la Suceava, concertul, care are loc an de an în preajma Sărbătorii Învierii Domnului, nu adună un număr foarte mare de spectatori.
Însă cei care aleg să vină la acest gen de spectacol, circa 400 de oameni în fiecare an, pleacă spre casele lor cu inima plină de bucurie, pregătiţi sufleteşte să primească minunea Învierii Domnului.
„Toate aceste trăiri din timpul spectacolului sunt peste aşteptări. Vin în fiecare an la acest concert. Mă bucur de fiecare cântec, de fiecare cuvânt rostit, de fiecare melodie, pentru că încerc să cobor în smerenia pe care a arătat-o Hristos, şi să văd în jurul meu doar frumosul din oameni”, ne-a spus Melania Grosu, o pensionară din Suceava.
14 coruri, prezente pe scena suceveană
Preotul iconom stavrofor Dragoş Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, s-a ocupat, şi în acest an, ca pe scena suceveană să evolueze coruri valoroase.
Deschiderea concertului a aparţinut Ansamblului artistic „Balada” Suceava”, coordonat de maestrul George Sârbu, care a reuşit să impresioneze atât prin ţinută (costume populare), cât şi prin interpretare. Au mai evoluat pe scena suceveană Grupul vocal de copii din Şcheia, Corul mixt al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Corul de copii al Şcolii cu Clasele I-VIII Mihoveni, Corul de copii „Floarea Speranţei” Ilişeşti, Formaţia „Gura Izvorului” Vatra Moldoviţei, Grupul vocal al Şcolii cu Clasele I – VIII Nr. 3 Laura, Grupul de copii „Speranţa” al Şcolii cu Clasele I – VIII Coşna, Corul „Osana Bucovinei” al Parohiei Remezeu, Vicovu de Jos, Corul Parohiei Laura, Corul Parohiei Horodnicu de Sus, Corala bărbătească ortodoxă „Sfântul Leontie” de la Rădăuţi, Grupul vocal al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi din Fălticeni şi Corul Seminarului Teologic „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava.
Fiecare cor sau grup vocal a reuşit să transmită publicului, prin cele două, trei cântări interpretate live, durerea patimilor prin care a trecut Mântuitorul, dar şi speranţa că prin Învierea lui Hristos cu toţii ne-am mântuit. După fiecare interpretare, artiştii au fost răsplătiţi de public cu aplauze.
Concertul a fost organizat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Casa de Cultură Suceava.