Cea de-a doua zi a festivalului, sâmbătă, 11aprilie, debutează cu „Chematu-n sat cu trâmbiţa şi doba. Bună dimineaţă gospodari” şi pregătirea standurilor pentru creatorii populari veniţi din toată ţara.
Costume populare, trâmbiţaşi
La ora 11:00 are loc parada portului popular. Prin centrul comunei vor defila trâmbiţaşii din Ciocăneşti şi din ţară, până în faţa muzeului unde se va afla „Oul uriaş”. Puţin după ora 11:00, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate.
Slujba de sfinţire şi binecuvântare va fi oficiată de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi. Turiştii care se vor afla în această zi la Ciocăneşti vor putea vizita expoziţia de ouă încondeiate şi artizanat.
În intervalul 12:-14:00, se vor desfăşura concursurile de ouă încondeiate şi încondeiat ouă, concursul gastronomic cu preparate tradiţionale de post.
Spectacol pascal
La ora 13:30 este programată prima ediţie a Concursului naţional „Glasul trâmbiţei, al buciumului, tulnicului şi cornului în Ciocăneşti – Bucovina”, pe grupuri şi individual. În jurul orei 16:00, va avea loc festivitatea de premiere.
Începând cu ora 18:00, Ansamblul „Balada Bucovinei”, condus de George Sârbu, va susţine un spectacol pascal - „Hristos a Înviat”. Invitat de onoare va fi preotul Cristian Pomohaci. La ora 19:00, la toate bisericile şi mănăstirile din comună se vor săvârşi slujbele de vecernie.
În ziua a treia a festivalului, după slujba religioasă, care se va termina în jurul orei 12:00, se va deschide din nou expoziţia cu vânzare de ouă încondeiate şi artizanat. Festivalul se încheie cu un concert religios în care îşi vor da concursul grupuri vocale, actori şi interpreţi de muzică religioasă. La concert este invitat şi Florin Seserman.
Festivalul din acest an este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Ciocăneşti şi A.N.T.R.E.C Bucovina.