Ea a reuşit, din nou, să ne surprindă plăcut, venind în faţa sucevenilor cu cea de-a cincea expoziţie personală. De această dată, artista a expus 45 de tablouri realizate în tehnica cuţitului de paletă, abordare rar întâlnită în domeniul picturii în ulei, în care a surprins „ceva din spiritul, din căldura şi bucuria primăverii”.
Un strop de bucurie, prin artă
Cristina Hreamătă Macoveiciuc s-a întâlnit la vernisaj cu mulţi admiratori, prieteni, cunoscuţi, care îi apreciază talentul. Artista le-a mulţumit tuturor, şi le-a spus că „am încercat să transpun în fiecare tablou un strop de bucurie, o rază de soare, un zâmbet... Sper ca cei care privesc aceste tablouri să se regăsească şi să se bucure împreună cu mine”.
Scriitorul Mihai Vicol, invitat la acest vernisaj, a spus câteva cuvinte despre artă şi artişti, după care a făcut câteva aprecieri şi despre expoziţia Cristinei Hreamătă Macoveiciuc.
„Omul a simţit nevoia încă de la începuturile sale să îmbunătăţească, să înfrumuseţeze locul în care stă. (...) Frumosul este cel care îţi exprimă sufletul, care îţi dăruieşte acea minune a inimii”, a spus Mihai Vicol. Tablourile artistei, a mai spus el, au menirea de a-ţi bucura sufletul, şi, de fapt, „este ceea ce îşi propune Cristina Hreamătă Macoveiciuc. În tablourile din această expoziţie predomină florile, pentru că ele sunt cele mai gingaşe simboluri ale primăverii, temă pe care şi-a ales-o”.
Talent nativ şi voinţă
Scriitorul Mihai Vicol a punctat şi faptul că nu trebuie neapărat să fi studiat institutul de arte plastice pentru a fi artist, dând mai multe exemple de mari pictori din lume, care nu au avut studii în domeniul artei, dar au avut talent şi voinţă.
Prin numeroasele expoziţii colective sau personale, mesajul artistic al Cristinei Hreamătă Macoveiciuc a fost receptat de publicul larg, astfel că tablouri semnate de ea se găsesc în casele multor suceveni, şi nu numai. Deşi a terminat Facultatea de Textile - Institutul Politehnic Iaşi, talentul nativ al Cristinei a făcut-o să se impună în peisajul picturii din Suceava, fiind o prezenţă permanentă la manifestările de acest gen. Ea are numeroase lucrări în colecţii particulare din ţară şi străinătate: Germania, Elveţia, Franţa, Canada, Israel, Olanda, şi a fost laureată a saloanelor anuale ale artiştilor organizate de Direcţia pentru Cultură Suceava, în anii 1994, 1996, 2003, 2004.