Protagoniştii acestui spectacol au fost marele actor Dorel Vişan, interpreta de muzică folk Maria Gheorghiu, care a înlocuit-o pe Tatiana Stepa, artista anunţată pentru acest spectacol, precum şi actorul şi cântăreţul Cristian Popescu.
Publicul, în general elevi, şi-au reamintit de cele mai frumoase poezii ale poetului Mihai Eminescu, prin intermediul actorului Cristian Popescu. Acesta a recitat mai multe poezii, dar a şi interpretat câteva romanţe din repertoriul propriu.
Gălăgioşii, invitaţi să părăsească sala
Publicul de la primul spectacol (mai mult elevi din clasele primare şi gimnaziale) nu s-a străduit prea tare să fie atent la ce se întâmplă pe scenă. Mai mult, câţiva elevii au ieşit în repetate rânduri din sala de spectacol, s-au foit, şi-au făcut fotografii cu telefoanele mobile, au vorbit între ei, în timp ce pe scenă era în desfăşurare un act cultural. Nu ştim unde se aflau profesorii care i-au însoţit la acest spectacol dedicat marelui poet Mihai Eminescu. Actorul Dorel Vişan i-a invitat pe spectatori, pe cei care nu pot să păstreze liniştea în sală, să plece..., fără supărare. Publicul care a venit la spectacolul de la ora 19:00 a fost mult mai interesat de ce se întâmplă pe scenă, fapt care i-a mulţumit şi pe artişti.
Folk
Interpreta de muzică folk Maria Gheorghiu, care a cântat mai multe piese muzicale pe versurile marelui poet Eminescu, dar şi pe versuri semnate de Nichita Stănescu, a fost aplaudată şi apreciată de public.
După cum i-a obişnuit pe fanii acestui gen muzical, Maria Gheorghiu a trăit intens fiecare notă, fiecare sunet, a modelat cuvintele pe acorduri de chitară.
O piesă de suflet, interpretată de Maria Gheorghiu, se numeşte „Maria de Mangop”, cântec oferit cu mare drag şi sucevenilor.
Dramaturgie eminesciană, cu Dorel Vişan
La finalul spectacolului, marele actor Dorel Vişan a adus pe scenă un rol din dramaturgia eminesciană, interpretând monologul lui Luca Arbore, din piesa „Mira” scrisă de Mihai Eminescu. Actorul a păşit pe scenă în aplauzele tinerilor spectatori, cărora le-a amintit cine este Eminescu. Dorel Vişan, cu harul şi spiritul său ales, a rostit monologul lui Luca Arbore (hatmanul în grija căruia a fost dat în copilărie Ştefăniţă - Vodă, nepotul lui Ştefan cel Mare) cu o intensitate care a aşternut liniştea în sala de spectacol.
„Dor de Eminescu” s-a încheiat cu piesa „Eminescu”, interpretată de regretaţii Doina şi Ion Aldea Teodorescu. Cei trei artişti au revenit pe scenă şi au fost aplaudaţi îndelung de spectatori.
( 3 mar 2009, 15:09:37
Alooo, Monitorule!!! Ce sa inteleg? ca pe scena au urcat regretatii Doina si Ion Aldea Teodorovici ??????Exprimarea e cam ciudata