La categoria solişti vocali, clasamentul a fost următorul: Angelica Flutur, din Suceava, a obţinut premiul I, în valoare de 1.600 de lei; premiul al II-lea a fost obţinut de Alina Bosovici, din Cernăuţi, care a fost răsplătită cu 1.400 de lei; Dumitru Filip, din Chişinău, s-a situat pe poziţia a treia şi a obţinut un premiu în valoare de 1.200 de lei.
Juriul a acordat şi cinci menţiuni, în valoare de 500 de lei fiecare, pentru următorii concurenţi: Roxana Gudiu – Oradea, Roxana Elena Ghiţă – Târgovişte, Ionuţ Cătălin Badea – Reşiţa, Oana Valentina Poduţ – Satu Mare, Ioan Cristian Ţăran – Harghita.
Instrumentişti
La categoria solişti instrumentişti, locul I a fost obţinut de suceveanul Mihai Cotos – vioară, care a fost răsplătit cu suma de 1.600 de lei. Ion Burlacu - clarinet, din Chişinău, a obţinut premiul al doilea, în valoare de 1.400 de lei. Sergiu Ionuţ Ţineghe – vioară, din Satu Mare, s-a clasat pe locul III şi a primit un premiu în valoare de 1.200 de lei. Juriul festivalului a mai acordat trei menţiuni (câte 500 de lei pentru fiecare câştigător): Adrian Florin Floruţă (vioară) – Baia Mare, Leonard Ciprian Raicu (clarinet) – Suceava şi Marius Florin Paşcalău (saxofon) – Cluj.
Festivalul a fost realizat cu sprijinul financiar a Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) - 20.000 lei şi Consiliului Judeţean (CJ) Suceava. AFCN a oferit premii în valoare de 8.600 lei, iar CJ a oferit premii în valoare de 5.300 lei. SC Herald a oferit concurentului Marius Florin Paşcalău un premiu în valoare de 500 de lei. Valoarea totală a premiilor a fost de 14.400 lei.
Nivel ridicat al concurenţilor
Juriul festivalului a fost format din profesorul Emil Havriliuc - directorul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” - preşedintele juriului, Simion Duja - prof. univ. Academia de Muzică Chişinău, Marian Boboia - lector universitar doctorand - director Şcoala de Arte Oradea, Lelia Albu - conferenţiar universitar doctor - director al Şcolii de arte Târgu Mureş, Levcic Iurie - Centrul bucovinean de artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti – Cernăuţi, Simion Duja - profesor universitar la Academia de Muzică Teatru şi Arte Plastice – Chişinău.
Gala laureaţilor şi premierea concurenţilor au avut loc ieri, pe esplanada Casei de Cultură Suceava, urmate de un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Bucovina” al Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava.
Directorul Şcolii Populare de Arte Suceava, Petre Horvat, ne-a spus că Festivalul „Cântecele Neamului” a devenit o tradiţie la Suceava. „S-a văzut nivelul ridicat al concurenţilor. Sunt trimişi cei mai buni solişti vocali şi instrumentişti de la toate şcolile populare de artă din ţară. Repertoriul cu care se prezintă în concurs este unul tradiţional. Ei interpretează doar piese specifice zonei folclorice pe care o reprezintă”, a mai completat Horvat.