„Bucovina - trecut, prezent şi viitor”
Manifestarea este organizată sub egida Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi a Prefecturii Suceava de către Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) - Ţinutul Bucovina, cu un titlu deja familiar poliţiştilor suceveni, întrucât prezintă o nouă selecţie din lucrările realizate de artiştii participanţi la cele trei ediţii, desfăşurate până acum, ale taberei internaţionale de creaţie plastică „Bucovina - trecut, prezent şi viitor”,
Expoziţia etalează cca. 25 de lucrări, cu precădere peisaje bucovinene, şi este dedicată, aşa cum au subliniat organizatorii, „zilei naşterii Maicii Domnului” şi tuturor celor care-şi aniversează cu acest prilej ziua onomastică.
Prima prezenţă la o manifestare culturală a noului consul general al Ucrainei la Suceava
Aşa cum a semnalat prof. Ioan Bodnar, în dubla-i calitate de reprezentare (atât de consilier în cadrul Prefecturii Suceava, cât şi de preşedinte al UUR-Ţinutul Bucovina), vernisajul marchează prima prezenţă în cadrul unei instituţii publice sucevene şi totodată prima participare la o manifestare culturală a Excelenţei Sale dl. Yuriy Verbitskiy, noul consul general al Ucrainei la Suceava.
Adresându-se asistenţei în limba română, diplomatul ucrainean (care a precizat că a activat o perioadă în cadrul Ambasadei Ucrainei în România revenind apoi, după 11 ani, în calitate de consul general la Suceava) a mulţumit pentru invitaţie şi a apreciat frumuseţea naturii şi generozitatea oamenilor din zonă.
„Un cadou oferit tuturor celor care-şi sărbătoresc numele, pentru că aşa se cuvine în Bucovina”
În calitate de organizator şi de gazdă, comisarul şef Viorel Onea, adjunct al şefului IPJ Suceava, a spus că aceasta este cea de-a cincia expoziţie organizată în Galeria „Millenium” ca rod al bunei colaborări cu instituţia Prefectului şi UUR- Ţinutul Bucovina, prof. Ioan Bodnar fiind cel care s-a îngrijit ca această galerie (care a fost înfiinţată ca urmare a propunerii sale) să expună pe simeze lucrări artistice de calitate.
O expoziţie, după cum a subliniat Ioan Bodnar, închinată Sfintei Fecioare Maria, Preacuratei de Dumnezeu Născătoarei, o manifestare menită să aducă privitorilor „linişte sufletească şi armonie”, „un cadou oferit tuturor celor care-şi sărbătoresc numele, pentru că aşa se cuvine în Bucovina: să facem daruri în astfel de zile”.