marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţii

„Epoca ştefaniană” şi „Suceava 620”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două expoziţii organizate de colectivul de istorici şi muzeografi din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava vor putea fi vizionate în aceste zile.

 

În Pulberărie

Prima dintre acestea, o expoziţie foto-documentară cu genericul „Epoca ştefaniană”, (care se circumscrie Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” - Ediţia ORANGE) s-a deschis deja în Pulberăria din Cetatea de Scaun şi poate fi vizitată pe parcursul întregii săptămâni.

Expoziţia prezintă publicului planşe şi fotografii cu Cetatea Sucevei, planuri de reconstituire, alte cetăţi din sistemul de apărare al Moldovei ştefaniene, replici ale unui steag moldovenesc etc..

 

Relevee cu propuneri de restaurare

Cea de-a doua desfăşurare expoziţională, dedicată celor 620 de ani de atestare documentară a Sucevei, se va deschide luni, 18 august, dată la care, într-un act emis în anul 1388, catolicosul armenilor, Theodoros al II-lea, menţionează Suceava ca aşezare urbană.

Luna lui Gustar are însemnătate în istoria urbei şi pentru faptul că, la data 31 august 1786, Sucevei i-a fost conferit, în cadrul Imperiului Habsburgic, rangul de oraş comercial liber.

Expoziţia, organizată în sălile de la parterul Muzeului de Istorie, prezintă (alături de piese arheologice, documente originale, hărţi şi fotografii) o serie de relevee arhitectonice ale Sucevei de odinioară, relevee care prezintă ansambluri de imobile de pe străzile Karl Marx şi Ştefan cel Mare, cu propuneri de restaurare realizate în prima jumătate a anilor ’70 de studenţii Şcolii de arhitectură din Bucureşti - Catedra de arhitectură, arh. Gheorghe Curinschi Vorona.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Epoca ştefaniană” şi „Suceava 620”.
 Vizualizări articol: 972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Epoca ştefaniană” şi „Suceava 620”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei