Directorul general al Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, Constantin-Emil Ursu, a făcut ieri câteva precizări cu privire la ediţia 2008 a Festivalului de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”, “unul dintre cele mai importante evenimente de peste an”.
Festivalul, care se va desfăşura în Cetatea de Scaun a Sucevei pe parcursul unei întregi săptămâni, în intervalul 11-17 august a.c., va fi altfel decât în anii anteriori.
Organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, care este unul dintre principalii finanţatori, festivalul va beneficia de prezenţa a două trupe de teatru. Dacă artiştii Teatrului “Mihai Eminescu” din Botoşani vor susţine, în primele trei zile ale săptămânii, câte două spectacole “Apus de soare” pe zi (această piesă a lui Barbu Ştefănescu Delavrancea nu a mai fost jucată în cetate din anul 1957, Ştefan cel Mare fiind interpretat atunci de actorul Teofil Vâlcu), cei ai Teatrului din Giurgiu vor realiza activităţile medievale din cetate, alături de trupa de cascadori condusă de actorul şi cascadorul Vali Vasilescu.
Constantin-Emil Ursu, care a spus că bugetul prevăzut pentru ediţia din acest an este de 170.000 lei, a accentuat asupra activităţilor interactive care vor antrena publicul participant: călărie pe...cal de lemn, tiroliană (tragere pe sfoară...fără ghilimele), şcoli de dans, de lupte şi de tir cu arcul.